Logo hetkrantje-online.nl
Amnesty NLin Voorhofmet wethouder Astrid van Eekelen2019-12-07
Amnesty NLin Voorhofmet wethouder Astrid van Eekelen2019-12-07

Wethouder klimt in de pen voor jongeren bij Amnesty

  •   47 keer gelezen   Actueel

Voorburg - Wethouder Astrid van Eekelen klom zaterdag 7 december in de pen voor dappere jongeren om zo in actie te komen tegen onrecht. 

Dit jaar besteedt Amnesty speciale aandacht aan kinderen en jongeren. Wethouder Astrid van Eekelen van Leidschendam-Voorburg schreef mee en opende om 10.30 uur de Schrijfmarathon in de Voorhof van de Oude Kerk te Voorburg.

Ook dit jaar schrijft Amnesty weer voor mensen die hard steun nodig hebben. Voor jongeren die gevangen zitten omdat ze opkomen voor de rechten van anderen, die worden gemarteld omdat ze voor hun mening uitkomen of die worden bedreigd om wie ze zijn. Tijdens Write for Rights worden slachtoffers van mensenrechtenschendingen een hart onder de riem gestoken en autoriteiten aangezet tot actie. Dit jaar gaat het om tien jongeren die zijn vervolgd, omdat zij op verschillende wijze opkomen voor mensenrechten.

Schrijven heeft effect. De 16-jarige Nigeriaan Moses Akatugba werd in 2005 opgepakt op verdenking van het stelen van telefoons. Hij werd gevangengezet, gemarteld en ter dood veroordeeld. In 2014 schreven mensen wereldwijd massaal tijdens Write for Rights voor zijn vrijlating. Met succes want Akatugba kwam uiteindelijk in 2015 vrij. Meer informatie is te vinden op www.leidschendam-voorburg.amnesty.nl.

Meer berichten