Scooter rijdt door de Kerkstraat in Voorburg richting de Herenstraat en negeert de borden (foto: gemeente LDVB).
Scooter rijdt door de Kerkstraat in Voorburg richting de Herenstraat en negeert de borden (foto: gemeente LDVB).

Minder overlast in Huygenskwartier door kentekenhandhaving

Actueel 411 keer gelezen

Voorburg - Er rijden minder auto’s, brom- en snorfietsers door het Huygenskwartier. In 2018 reden circa 160 brom- en snorfietsers per dag door het Huygenskwartier, een jaar later is dat aantal afgenomen tot circa 48. 

Reden voor de daling is de invoering van kentekenhandhaving in februari 2019, waarbij met camera’s wordt gekeken of een voertuig in het Huygenskwartier mag komen. Wethouder van Eekelen: “Ik hoor van bewoners en ondernemers dat er echt minder overlast is van scooters. Daar ben ik blij mee.”

Bewoners en ondernemers geven al lange tijd aan dat zij overlast ervaren van auto’s en scooters die door het voetgangersgebied van het Huygenskwartier rijden. De eerder geplaatste pollers werkten onvoldoende. Daarom is begin dit jaar gestart met het handhaven met camera’s. Die aanpak werkt. Uit de evaluatie blijkt dat het aantal voertuigen is afgenomen en het merendeel van de bewoners en ondernemers ook daadwerkelijk minder overlast ervaart. Tot 31 oktober 2019 zijn er in totaal bijna 4.500 boetes uitgeschreven, waarvan circa 2.500 aan brom- en snorfietsers.

Er kunnen nog wel wat dingen beter. Zo wil de gemeente de borden meer laten opvallen. De gemeente blijft kijken of er aanpassingen aan het systeem of andere maatregelen nodig zijn om de overlast verder te verminderen.

Uit de krant