Logo hetkrantje-online.nl
De koppelbedden zijn door Roparun overhandigd aan Anja Jonkers, directeur intramurale zorg van Florence (foto: Studio Oostrum).
De koppelbedden zijn door Roparun overhandigd aan Anja Jonkers, directeur intramurale zorg van Florence (foto: Studio Oostrum).

Roparun schenkt De Mantel koppelbedden

  •   119 keer gelezen   Actueel

Voorburg - Als echtpaar bij elkaar slapen. Of als dochter bij je moeder met dementie logeren, zodat ze zich rustiger voelt. Om dit soort momenten te kunnen realiseren, schenkt Stichting Roparun Florence zes koppelbedden. 

Hiermee kan in de verpleeg- en verzorgingshuizen, zoals in De Mantel in Voorburg, heel eenvoudig van een eenpersoonsbed een tweepersoonsbed worden gemaakt. De koppelbedden zijn door Stichting Roparun op 14 januari overhandigd aan Anja Jonkers, directeur intramurale zorg van Florence. “We zijn ontzettend dankbaar voor deze mooie en belangrijke gift”, zegt Anja. “De koppelbedden gaan voor de cliënten in onze verzorgings- en verpleeghuizen én hun naasten van grote betekenis zijn. Familieleden willen bijvoorbeeld soms graag bij hun naaste blijven die terminaal is. Vaak gaat het om de partner van de cliënt. Maar ook andere familieleden of vrienden krijgen hiermee de kans om ervoor hun naaste te zijn.”

Stichting Roparun heeft de aanvraag van Florence gehonoreerd, omdat deze bijdraagt aan hun eigen missie: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.’ 

De stichting haalt jaarlijks geld op met het evenement Roparun. Dit is een estafetteloop met startlocaties in Parijs, Bremen en Almelo en een gezamenlijke finish in Rotterdam. Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die ieder gemiddeld 65 kilometer lopen. De teams die meedoen, worden gesponsord. Dit leverde in 2020 ruim 138 miljoen euro op.

Meer berichten