Logo hetkrantje-online.nl

Beperkingen bij een uitvaart door coronavirus

  •   keer gelezen   Actueel

De overheid heeft op 15 maart verdergaande maatregelen afgekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze maatregel is ook van grote invloed op condoleancebezoeken en uitvaartplechtigheden. Samenkomen met een grote groep mensen en samen met familie, vrienden en bekenden rouwen en met elkaar het verlies delen, is nu helaas niet mogelijk.

Het aantal bezoekers bij uitvaartplechtigheden en/of condoleancebezoeken mogen, op last van het RIVM, uit niet meer dan 30 personen bestaan. Om besmetting zo veel mogelijk te voorkomen, wordt geen consumpties aangeboden en is er geen nazit. Ter bescherming van de gezondheid van de nabestaanden en die van onze medewerkers, is het van belang dat er zo min mogelijk fysiek bezoek plaatsvindt. Dit betekent dat de uitvaartbegeleider voornamelijk telefonisch het contact met de nabestaanden onderhoudt.

Condoleren
Niets is waardevoller dan elkaar steun te betuigen, bijvoorbeeld door te omhelzen, bij het verlies van een dierbare. Door het coronavirus zijn maatregelen afgekondigd dat we, ter bescherming van onze gezondheid, geen handen meer schudden en dat we het sociale en fysieke contact tot het minimum moeten beperken.

Een respectvol alternatief voor handen schudden
De hand op het hart leggen en een condoleance uitspreken. Ook het namasté gebaar is tegenwoordig een mooi geaccepteerd gebaar om medeleven te uiten.

Meer informatie
Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u telefonisch contact met ons opnemen. Ook kunt u ons een mail sturen, deze zullen wij binnen een uur beantwoorden. Bij het melden van een overlijden, maar ook mogelijk in een eerder stadium, zullen wij uitgebreide informatie verstrekken over wat er nu nog wel kan en wat belangrijke zaken zijn om over na te denken en te overwegen.

Van Der Helm uitvaartzorg
Veenweg 14, 2631 CL Nootdorp, 015-3101643
Damlaan 64, 2265 AP Leidschendam, 070-3202040

edward@vanderhelm-uitvaartzorg.nl
Edward mobiel: 06-31211057

patricia@vanderhelm-uitvaartzorg.nl
Patricia mobiel: 06-41308855

Meer berichten