Het college van burgemeester en wethouders en de gemeentesecretaris (foto:Xandra Baldessari /gemeente Leidschendam-Voorburg).
Het college van burgemeester en wethouders en de gemeentesecretaris (foto:Xandra Baldessari /gemeente Leidschendam-Voorburg).

Compliment voor inwoners van Leidschendam-Voorburg

Actueel 1.570 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Burgemeester en wethouders zijn van mening dat de inwoners van Leidschendam-Voorburg een compliment verdienen. “Over het algemeen worden de aanwijzingen vanuit de overheid goed opgevolgd”, meldt het college aan de gemeenteraad. “Het is rustig op straat, veel mensen blijven binnen.”

Vanuit handhaving wordt nauw opgetrokken met de politie om te zorgen dat de situatie zo blijft. Ook tijdens de markten in Leidschendam en Voorburg zijn maatregelen getroffen om gepaste afstand te kunnen houden. De handhavers zijn betrokken om ervoor te zorgen dat de markt op verantwoorde wijze open kan blijven.Op plekken waar veel mensen kunnen samenkomen zijn borden geplaatst. 

Plekken waar veel jongeren samenkomen, zoals de skatebaan, worden goed in de gaten gehouden en er wordt opgetreden waar nodig. Er is een filmpje gemaakt, specifiek voor jongeren, met de oproep om thuis te blijven. 

Handhavers hebben winkels bezocht en geconstateerd dat de meeste winkeliers maatregelen hebben getroffen conform de geldende richtlijnen. Alle winkeliers hebben van de gemeente een brief ontvangen waarin ze nogmaals worden opgeroepen zich te houden aan de regels en richtlijnen van de branche. 

De HTM en RET rijden momenteel met aangepaste dienstregelingen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant