De Rotaryclub Voorburg levert de zakken aardappelen af bij het dienstencentrum Duivenvoorde (foto: pr).
De Rotaryclub Voorburg levert de zakken aardappelen af bij het dienstencentrum Duivenvoorde (foto: pr).

Rotary Voorburg schenkt Duivenvoorde 500 kilo aardappelen

Actueel 419 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Nu het activiteitencentrum van het wooncentrum Duivenvoorde voor 55-plussers in Leidschendam is gesloten, zitten alle 500 ouderen thuis in de beschermde omgeving van hun appartementjes.

Om te zorgen dat de eenzaamheid en verveling niet te groot wordt, organiseert de beheerder van het activiteiten centrum nieuwe manieren om de bewoners bezig te houden. Eén van deze activiteiten is iedere week een fritesmaaltijd, gebakken en aan de deur afgeleverd door vrijwilligers. Hier zijn echter ontzettend veel aardappels voor nodig. 

Toen Rotaryclub Voorburg dan ook contact legde met de beheerder, Alex Broekhart om te vragen hoe het met de bewoners van het wooncentrum gaat in deze corononacrisis kregen zij als eerste reactie te horen dat er behoefte was aan heel veel aardappels om frites te bakken. 

Aan deze wens heeft Rotaryclub Voorburg kunnen voldoen door bij een enthousiaste aardappelteler op Goeree Overflakkee 500 kilo frites aardappels te kunnen kopen. Deze zijn opgehaald en bij Duivenvoorde afgeleverd aan de enthousiaste vrijwilligers en de beheerder die klaar stonden om de aardappels in ontvangst te nemen. 

Er is een smakelijke maaltijd van uitgedeeld onder de bewoners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant