Logo hetkrantje-online.nl
KOOP LOKAAL

Bouw moeiteloos en met plezier met Ardura

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Ardura ontwerp en bouwbegeleiding zorgt voor een vakkundige en degelijke ontwerp en een zorgeloze verbouwing of restauratie.

Ardura is in 2003 opgericht nadat Nico vele jaren in verschillende functies in de bouwwereld heeft gewerkt. “Ik ben van huis uit timmerman maar ik ben onder andere aannemer, interieurbouwer en begeleider van bouwkundige projecten in de zorg geweest.” Met deze schat aan ervaring en zijn studies aan de HTS bouwkunde en de Academie voor Bouwkunst (Architectuur en Stedenbouw) begeleidt Nico bedrijven en particulieren bij verbouwtrajecten.

Nico weet dat het voor particulieren vaak lastig is om het totaalbeeld van een verbouwing te visualiseren. Hiervoor gebruikt hij een 3D tekenprogramma waarmee hij met sfeerbeelden en schaduweffecten een duidelijk beeld kan schetsen van het uiteindelijke resultaat. “Ik kijk met de nodige creativiteit naar de plannen. Hierdoor ontstaan er nieuwe ideeën en kom ik samen met de klant tot een optimaal resultaat.”

Tijdens het eerste gesprek bekijkt Nico of de plannen financieel en technisch haalbaar zijn. Of er een omgevingsvergunning aangevraagd moeten en hoe het zit met het bestemmingsplan. “We luisteren en brainstormen, schetsen en tekenen. We werken het ontwerp uit in een volledige set tekeningen en beschrijvingen.”

Indien gewenst doet Nico ook de bouwbegeleiding. “De bouw wordt meestal uitgevoerd door een aannemer maar het kan ook een handige doe-het-zelver zijn. Ik ga dan elke dag kijken, controleren en horen of er nog vragen zijn.”

Voor het opmeten van de woning maakt Nico gebruik van een 3D-scan. Bij 3D scannen wordt een gebouw of object geautomatiseerd razendsnel digitaal gescand. “De tekeningen kloppen dan tot in de millimeter nauwkeurig. De klant krijgt precies wat hij wil.”

De werkzaamheden van Ardura verschillen per project. “Soms doe ik de bouwbegeleiding maar het komt ook voor dat het een turnkey project is. Dan krijg ik de sleutel en lever deze weer in als het project klaar is.”

Nico merkt dat er steeds meer vraag is naar ecologisch bouwen. “Dat betekent dat we met het gebruik van materialen in de bouw rekening houden met de natuur en het milieu.”

Ardura ontwerp en bouwbegeleiding, Prinses Beatrixlaan 13, 2264 TE Leidschendam. E-mail: info@ardura.nl, tel. 06-53253695.

Meer berichten