Logo hetkrantje-online.nl
De werkgroep Boeren tussen Steden wil laten zien hoe agrarische ondernemers te werk gaan en tegen hun toekomst aankijken (foto: pr).
De werkgroep Boeren tussen Steden wil laten zien hoe agrarische ondernemers te werk gaan en tegen hun toekomst aankijken (foto: pr).

Serie 'Boeren tussen steden' is binnenkort te zien op TV West

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - De serie 'Boeren tussen steden' van de onlangs overleden filmmaker Jacques van Herten is vanaf 31 juli te zien op tv West (Ziggo kanaal 30). De 9-delige serie was eerder te zien op Midvliet TV.

In deze serie zien we negen agrarische families uit Leidschendam en Stompwijk. Zij laten zien hoe zij ondernemen in het groene weidegebied tussen Den Haag, Zoetermeer en Leiden en de problemen waar zij door de verstedelijking van dat gebied tegenaan lopen. In elke aflevering staat een familie centraal. 

U ziet in ‘Boeren tussen Steden’ hoe deze families hun bedrijf runnen en hoe zij naar de toekomst kijken, met hun bedrijf naast een uitdijende stad. De families vertellen over de hindernissen die zij tegenkomen om hun bedrijf te laten overleven. Het agrarisch erfgoed van deze beroepsgroep is al deels verdwenen.

De eerste uitzending is op vrijdag 31 juli vanaf 17.00 uur te zien op TV West. De uitzendingen zijn ook via de Omroep West app en de website Omroepwest.nl te bekijken. 

Deze serie is gemaakt door de Zoetermeerse filmmaker en producent Jacques van Herten. Hij overleed afgelopen juni na een kort ziekbed.

Meer berichten