Logo hetkrantje-online.nl
Camera op President Kennedyplein in Leidschendam (foto: gemeente).
Camera op President Kennedyplein in Leidschendam (foto: gemeente).

Extra cameratoezicht in Leidschendam-Noord

  •   486 keer gelezen   Actueel

Leidschendam - De afgelopen tijd was het op en af onrustig in Leidschendam-Noord. De politie is dag en nacht bezig om daders van autobranden en andere delicten van overlast op te sporen. 

De gemeente heeft gezorgd voor extra cameratoezicht, als preventieve maatregel en zodat er extra toezicht is in de wijken.

Inmiddels hangen er camera’s op het President Kennedyplein, Fluitpolderplein, Prinses Annalaan, Dobbelaan/Burgemeester Velthuijsenlaan, Prins Frederiklaan en Burgemeester Sweenslaan.

Er staan ook borden waarop aangegeven staat dat er sprake is van cameratoezicht. De beelden worden uitgelezen door de politie en worden gebruikt bij het intensieve politieonderzoek naar de brandstichtingen.

De camera’s zijn voorlopig voor een jaar geplaatst. Naast extra camera’s is er particuliere beveiliging ingezet voor extra ogen en oren in de wijk. En er wordt gewerkt aan een integrale aanpak in de wijken, gericht op de lange termijn, in de vorm van een versterkingsprogramma voor Leidschendam-Noord.

Er is ook hulp van omwonenden nodig. Ziet u iets verdachts? Bel dan direct 1-1-2. Als u informatie of tips over autobranden heeft die het onderzoek kunnen helpen, neem dan contact op met de politie via tel. 0900 8844. Het is ook mogelijk om dit anoniem te doen bijMeld Misdaad Anoniem via tel. 0800 7000.

Meer berichten