Logo hetkrantje-online.nl
Eerstehonkvrouw Christel Molina van HSV Catch in actie (foto: pr Catch).
Eerstehonkvrouw Christel Molina van HSV Catch in actie (foto: pr Catch).

Competitiestart Catch dames 1 levert gedeelde winst op

  •   161 keer gelezen   Actueel

Voorburg - Met de start van de competitie voor dames 1 afgelopen zondag, zijn nu alle teams van Catch aan een competitie in afgeslankte vorm begonnen. 

De dames kwamen in de eerste klasse meteen tegenover Hilversum te staan. Een sterke tegenstander die goed begon. Op het pitchen van Esmee Blankenspoor had Hilversum in de eerste inning meteen een antwoord met drie honkslagen. Daarna stelde het team orde op zaken, maar moest drie punten toestaan. In de derde inning liet het infield wat steekjes vallen en keek Catch tegen een achterstand van 0-4 aan. Catch kwam het tweede bedrijf nog wel goed terug tot 4-6, maar Hilversum wist de wedstrijd toch met winst te beëindigen.

De tweede wedstrijd gaf een ander beeld. Catch ging goed van start met een homerun van eerste slagvrouw Willemijn de Jong. Op het pitchen van Laura Melissant had Hilversum in eerste instantie geen antwoord. Vooral Michelle Leening was goed op dreef met een homerun, een tweehonkslag, een honkslag en drie punten.

Pas later in de wedstrijd wist Hilversum wat grip op de wedstrijd te krijgen en terug te komen tot 4-4. De zevende inning startte met nog een laatste een slagbeurt voor Catch. Met zinderend spel met onder andere een squeeze van Marusha Fehling wist Catch de wedstrijd met 8-4 naar zich toe te halen. 

Volgende week speelt dames 1 uit tegen Domstad Dodgers.

Meer berichten