Wethouder Nadine Stemerdink: “Met deze app kunnen inwoners zelf weer grip krijgen op hun uitgaven” (foto: gemeente LV).
Wethouder Nadine Stemerdink: “Met deze app kunnen inwoners zelf weer grip krijgen op hun uitgaven” (foto: gemeente LV).

Proef met app om geldproblemen te voorkomen

Actueel 239 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Inwoners van Leidschendam-Voorburg die het lastig vinden om hun financiën te beheren, kunnen sinds 1 september gebruikmaken van de app Buddy. De app werkt als een digitale budgetcoach en helpt gebruikers om het financiële overzicht te bewaren.

Wethouder Nadine Stemerdink: “Het coronavirus raakt veel van onze inwoners financieel. Als gemeente willen we hen helpen om geldproblemen te voorkomen. Daarom breiden we onze schuldhulpverlening uit met deze app. Hiermee kunnen inwoners zelf weer grip krijgen op hun uitgaven.”

Buddy is een combinatie van internetbankieren en budgetcoach. Gebruikers krijgen beter inzicht in hun bankzaken, maar de app geeft ook tips en adviezen. Bijvoorbeeld over op welke toeslagen de gebruiker recht heeft. De app voldoet aan de privacywetgeving. De gebruiker moet de app toestemming geven om de bankgegevens in te kunnen zien.

De gemeente stelt 100 licenties voor Buddy kosteloos beschikbaar. Via het Sociaal Servicepunt, waar inwoners terecht kunnen voor informatie, advies en ondersteuning, kan iemand aangemeld worden. Ook wordt de app gebruikt bij schuldhulpverleningstrajecten, om te voorkomen dat er nieuwe schulden ontstaan.

Het gaat vooralsnog om een proef van een jaar. Als Buddy een succes is, bekijkt de gemeente of de app standaard onderdeel wordt van de schuldhulpverlening.

Uit de krant