Logo hetkrantje-online.nl
<p>Cadeautjes inpakken bij Sintvoorieder1 (archieffoto).</p>

Cadeautjes inpakken bij Sintvoorieder1 (archieffoto).

Pakjesavond óók voor kinderen in armoede

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Stichting Sintvoorieder1 uit Leidschendam deed ook mee aan Rabo ClubSupport  en ontving een bijdrage. Zodat ze ook in coronatijd kinderen die in (verborgen) armoede leven blij kunnen maken met een Sinterklaascadeautje.

De vrijwilligers van Sintvoorieder1 zijn momenteel keihard bezig met cadeaus inzamelen en inpakken, die bij de voedselbanken terechtkomen. Vervolgens worden die uitgedeeld aan kinderen voor wie een Sinterklaascadeau niet vanzelfsprekend is. Mooi!

“Ieder kind moet mooie sinterklaascadeaus krijgen,” zegt Sandra de Jong van Sintvoorieder1. “Vorig jaar hebben we ruim tienduizend pakketten gemaakt en de aanvragen voor dit jaar nemen toe. We denken dit jaar wel naar de elfduizend te gaan. Het liefst willen we natuurlijk élk kind helpen, maar we zijn nog niet landelijk actief. We houden het nu even bij de regio’s waar we al zitten.”

De corona-impact is ook niet aan Sintvoorieder1 voorbijgegaan. Sandra: “We zien vrijwilligers afhaken, omdat zij het niet veilig vinden om te komen helpen met inpakken. En we mogen maar maximaal dertig mensen toelaten om te helpen, waardoor het langzamer gaat op sommige dagen.”

Ook zijn er minder donaties, zeker in deze tijd worden mensen dubbel geraakt vertelt Sandra. “Hun kinderen komen na Pakjesavond op school en moeten dan aan hun klasgenootjes vertellen dat ze niets hebben gekregen.” Al met al zijn Sandra en haar collega’s ontzettend blij met de steun van Rabo ClubSupport. En: “Door het netwerk dat Rabobank heeft, leren onze leden ook weer andere verenigingen kennen die voor ons interessant kunnen zijn.”

Niet alleen Sintvoorieder1 kreeg een bijdrage. Clubs en verenigingen zijn waardevol voor ons land, vindt Rabobank. Rabo ClubSupport ondersteunt op het gebied van kennis, netwerk en financiën. Hierdoor kunnen clubs en verenigingen als Sintvoorieder1 iets betekenen voor de buurt. Bijvoorbeeld door meer cadeaus in te zamelen, maar ook door het clubhuis te verduurzamen, gezond voedsel aan te bieden in de kantine of trainingsprogramma’s op te zetten. 

Sintvoorieder1 is niet de enige geluksvogel die een bijdrage kreeg in de regio Den Haag. Er zijn veel meer clubs en verenigingen die een bijdrage ontvangen.

Meer berichten