Buurtkerstboom mag toch blijven
Logo hetkrantje-online.nl
<p>Burgemeester Klaas Tigealaar kwam hoogstpersoonlijk langs op de Von Geusaustraat om de vergunning te overhandigen en zelf ook een kerstwens in de boom te hangen (foto: gemeente LV).</p>

Burgemeester Klaas Tigealaar kwam hoogstpersoonlijk langs op de Von Geusaustraat om de vergunning te overhandigen en zelf ook een kerstwens in de boom te hangen (foto: gemeente LV).

Buurtkerstboom mag toch blijven

  •   keer gelezen   Actueel

Voorburg - De buurtkerstboom in de Von Geusaustraat mag blijven staan. De gemeente heeft samen met de initiatiefnemer met spoed de vergunning in orde gemaakt. 

Burgemeester Tigelaar heeft de vergunning persoonlijk overhandigd en mocht als eerste een kerstwens in de kerstboom ophangen. Hij complimenteerde de buurtbewoners: ”Dit is een fantastisch buurtinitiatief. Laten we in deze tijd, waarin alles anders is dan normaal, met elkaar sfeer en gezelligheid creëren in de buurt. Door bijvoorbeeld verlichting en versieringen aan te brengen. Dat brengt positiviteit en licht. Het helpt ons om elkaar op te beuren, het geeft hoop en verbindt mensen met elkaar.”

De initiatiefneemster Miranda Dijkhuizen vertelde dat de bewoners de kerstboom wilden plaatsen zodat iedere buur uit zijn raam naar de kerstboom kon kijken en in deze vervelende tijd toch kan genieten van de feestdagen. Er was zelf een buurvrouw die van de kerstboom een wensboom wilde maken, zodat iedereen een kaart in de boom kan hangen met zijn wens voor volgend jaar. En de bewoners zouden de kerstboom na Kerst weer opruimen. Dijkhuizen reed met twee buren naar Duitsland om bij een verkoper zelf een zes meter hoge boom te kappen. Toen de boom er stond en versierd werd, nota bene met hulp van de wijkagent, zorgde Bureau Handhaving van de gemeente voor een flinke domper. De boom moest weg omdat er geen vergunning voor was aangevraagd.

De storm van protest van buurtbewoners, sympathisanten en politieke partijen, op onder meer social media, zorgde er al snel voor dat de gemeente contact opnam om de vergunning alsnog in orde te maken. “Voor het plaatsen van een object in de openbare ruimte moet een vergunning worden aangevraagd. Dit geldt ook voor een kerstboom”, laat de gemeente nog wel weten. “De reden hiervoor is omdat er gekeken wordt naar de veiligheid. Als er gegraven wordt in de grond kunnen er kabels en leidingen liggen. De kerstboom moet niet te dicht bij de gevel staan in verband met mogelijk brandgevaar en goed bevestigd worden zodat hij niet om kan waaien of vallen en de verlichting moet brandveilig zijn.” 

Maar alles is nu geregeld en Miranda Dijkhuizen is blij: “We willen er een warme en gezellige kerst van maken. We nodigen inwoners van Leidschendam-Voorburg uit om ook een kerstwens in de boom op te komen hangen.”
      

Meer berichten