[LIONSCLUB]Traditionele koffiepuntenactie weer van start
Logo hetkrantje-online.nl
<p>In december staan er op verschillende plekken inzamelingsdozen voor koffiepunten die worden omgezet in koffie voor de Voedselbank.. &nbsp;</p>

In december staan er op verschillende plekken inzamelingsdozen voor koffiepunten die worden omgezet in koffie voor de Voedselbank..  

LIONSCLUB

Traditionele koffiepuntenactie weer van start

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Deze week is de traditionele Lionsclub koffiepuntenactie weer van start gegaan. Tot eind december wordt iedereen opgeroepen om DE-waardepunten in te leveren bij de speciale inleverpunten. De koffiepunten worden bij Douwe Egberts ingewisseld voor pakken koffie voor de plaatselijke voedselbanken.

Negen jaar geleden namen enkele leden van Lionsclub Voorburg het initiatief om DE-koffiepunten te verzamelen. Met de koffiebrander werden goede afspraken gemaakt om de waardepunten om te zetten in pakken koffie ten behoeve van de voedselbank. De fabrikant ondersteunt deze actie en verhoogt de opbrengst zelfs met ruim 15%. Wat in Voorburg begon als een spontane actie vindt nu plaats in geheel Nederland. Ruim 120 Lionsclubs, alle voedselbanken en ruim 10.000 vrijwilligers zijn erbij betrokken. Vorig jaar konden de voedselbanken in totaal 134.000 pakken koffie in ontvangst nemen. Daarmee kan om de twee weken een gezin worden voorzien van 1 pak koffie.

Jaap Stelling, coördinator van de Lionsclub actie: “Naast alle initiatieven van andere organisaties ten behoeve van de voedselbanken neemt onze actie een unieke plek in. Veelal wordt geld of goederen ingezameld, maar daar zit praktisch nooit koffie bij. Koffie bederft niet en is relatief duur. Maar ook mensen die met slechts €40 per week moeten rondkomen houden van een gezellig kopje koffie”.

In Nederland leven nog veel mensen onder de armoedegrens. Vaak onbedoeld en ongewenst en veelal gezinnen. Ook in onze, relatief rijke gemeente. In Leidschendam-Voorburg verstrekt de Voedselbank wekelijks meer dan 100 voedselpakketten. André ten Have van Lionsclub Voorburg: “Het is te gek voor woorden dat er toch nog zoveel mensen en gezinnen met kinderen afhankelijk zijn van de voedselbank. Laten we onze plaatsgenoten, waarvoor koffie niet zo vanzelfsprekend is, eens extra aandacht geven, dat is slechts een kleine moeite!”

Voor onze gemeente zijn Lionsclub Prinses Marianne en Lionsclub Voorburg verantwoordelijk voor de inzameling. In de gehele maand December zullen in onze gemeente inzamelingsdozen staan bij de volgende adressen: In Leidschendam bij Primera (Damlaan 22) en Primera Leidsenhage (Liguster 67). In Voorburg bij Primera (Laan van N.O. Einde 294), Kolbe Adviseurs op Ooghoogte (Kon. Julianaplein 16), Gemakswinkel Rembrandt (Parkweg 280a), Silvana Senff Women (Wielemakersslop 3) en Tuincentrum Hofwijck (Westeinde 3). De punten kunnen ook worden gestuurd naar Lions Helpen, Postbus 151, 2270 AD Voorburg. Stelling: “Wie denkt dat we alle koffiepunten wel hebben opgehaald de afgelopen jaren, heeft het werkelijk mis. Ik roep iedereen dan ook op: Kijk in je keukenlaadjes, trommeltjes, oude blikken en doneer. Gun onze plaatsgenoten een heerlijk kopje koffie”.

Meer berichten