De winnende tuin aan de Teylingen in Leidschendam had het gehele jaar door een bijzondere uitstraling en is een plaatje om naar te kijken.
De winnende tuin aan de Teylingen in Leidschendam had het gehele jaar door een bijzondere uitstraling en is een plaatje om naar te kijken.

Leidsendamse voortuin is een plaatje en wint de wedstrijd

ma 7 dec 2020, 17:16 Actueel

Leidschendam - Groei & Bloei heeft dit jaar veel van haar activiteiten moeten schrappen, maar de voortuinkeuring kon wel doorgaan. Maar liefst 32 voortuinen deden mee.

De jury heeft alle tuinen in het voorjaar, de zomer en het najaar vanaf de openbare weg beoordeeld op een aantal criteria. De algemene indruk, de bloeirijkheid en het onderhoud per seizoen, maar ook de originaliteit, milieuvriendelijkheid van gebruikte harde materialen en hoe de tuin past bij het woonhuis bepaalden het eindoordeel.

De voortuin waar dit allemaal het beste voor elkaar was is dit jaar de voortuin van Jan en Ardien van Heiningen aan de Teylingen 42 in Leidschendam. Deze tuin had het gehele jaar door een bijzondere uitstraling en was een plaatje om naar te kijken. Ieder seizoen stonden telkens weer andere planten met hun fleurige bloemen te pronken.

De 2e prijs was voor Manon van Gorp Haasburgstraat 7 in Voorburg, die haar voortuin als een kleurrijke Engelse cottage tuin inrichtte. De 3e prijs was voor Michael Parziale van de Voorburgseweg 79 in Leidschendam met een tuin waarin naast een mooie collectie planten ook bijzondere kunst is verwerkt.

Op maandag 30 november zijn tijdens een bescheiden bijeenkomst in Het Heuvelhonk de prijswinnaars in het zonnetje gezet en werden de prijzen uitgedeeld door jurylid Gonnie Blokland.

Uit de krant