Kinderen komen met ideeën voor speelplek Da Costaplein
Logo hetkrantje-online.nl
<p>De tieners gaven tijdens een speeddate, op anderhalve meter afstand, antwoord op de vragen van de speeltuinarchitect. (foto: pr).</p>

De tieners gaven tijdens een speeddate, op anderhalve meter afstand, antwoord op de vragen van de speeltuinarchitect. (foto: pr).

Kinderen komen met ideeën voor speelplek Da Costaplein

  •   keer gelezen   Actueel

Voorburg - Speeltuinarchitect Sybolt Meindertsma ging vorige week woensdag in gesprek met tieners (10-14) en meer dan 25 jongere kinderen (<10 jaar) over de renovatie van hun speelplek aan het Da Costaplein in Voorburg Oud.

Tijdens een ‘speeluurtje’ lieten de kinderen zien hoe ze het liefste spelen in de speeltuin en wat hun wensen zijn voor de toekomst. De tieners gaven tijdens een speeddate, op anderhalve meter afstand, antwoord op de vragen van de speeltuinarchitect. 

Ook BSO/TSO Vlietkinderen en gastouderopvang Oma Sientje uit de Oranjelust deden enthousiast mee met deze participatiemiddag. De speeltuinarchitect was blij verrast over de manier waarop de kinderen hun ideeën met hem deelden. Wat hem opviel was hoeveel er gespeeld wordt in de naastgelegen struiken en bosjes en dat deze locatie zich daar ook goed leent. Een kabelbaan, een echte boomhut en een hockeyveldje werden vaak genoemd bij de wensen. 

Meindertsma moest ter plekke de verwachtingen van de kinderen wel een beetje temperen. Er is maar een beperkt budget beschikbaar gesteld en het veldje is echt te klein voor een kabelbaan. Ook is hij gebonden aan veel overheidsregels. Maar gelukkig ziet hij nog voldoende ruimte om ideeën van de kinderen te integreren in een mooi ontwerp. 

Het participatietraject met de buurt en de kinderopvangorganisaties wordt georganiseerd door een groepje inwoners in samenwerking met de gemeente.

Meer berichten