Logo hetkrantje-online.nl
<p>Jeroen de Gier, CFO Ton van Veen van de Jumbo, professor Casper van Eijck en geheel rechts Dick Advocaat (foto: Michel Groen).</p>

Jeroen de Gier, CFO Ton van Veen van de Jumbo, professor Casper van Eijck en geheel rechts Dick Advocaat (foto: Michel Groen).

Stompwijk en Jumbo schenken €50.000 aan Support Casper

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Casper van Eijck ontving vrijdag 26 februari in supermarkt van Jumbo in winkelcentrum Leidsenhage een cheque van 12.500 euro voor de campagne Support Casper om het baanbrekende onderzoek van Van Eijck naar alvleesklierkanker te financieren en meer aandacht voor de ziekte te vragen.

Jeroen de Gier van De Bles in Stompwijk had eerder al in de maand december bijna € 37.500,- opgehaald met ‘Stompwijk in actie’. Aangevuld met de gift van de Jumbo gaat er in totaal dus 50.000 euro naar Support Casper.

December 2020 werd door Stompwijk benoemd tot actiemaand om geld op te halen voor Support Casper. Iedere inwoner, ondernemer of betrokken in, van of bij Stompwijk werd aangespoord om een bijdrage te leveren met als doel te laten zien waar een klein dorp groot in kan zijn. Vanwege de lockdown wilde het team van De Bles zich graag inzetten voor mensen die het nog zwaarder hebben dan de horeca. “Want een kansloze strijd voor je leven is toch echt van een andere orde dan de financiële consequenties voor een bedrijf door corona. Hoe waardeloos die ook zijn”, aldus De Gier.

De actiemaand in Stompwijk ging van start met een wenskerstballenactie, kende een grote veiling van (gesponsorde en geschonken) items en eindigde met een glazenhuis-achtige online marathonuitzending. Iedereen kon zelfstandig een actie opstarten, deelnemen aan een bestaande actie van iemand anders of doneren.

Vorige week blikte De Gier tijdens de officiële overhandiging van de opbrengst even terug op ‘Stompwijk in actie’. Vervolgens kwam Ton van Veen, CFO Jumbo aan het woord. Hij reikte een gesigneerd PSV-shirt uit aan de winnaar van de veiling van ‘Stompwijk in actie’ en overhandigde de cheque van Jumbo aan professor Casper van Eijck. Uiteraard sprak Van Eijck ook zelf en vertelde Sjoerd Zwanenburg (directeur Stichting Overleven met Alvleesklierkanker) over het werk van de stichting en de plannen met de opbrengsten van de actie. 

Feyenoord-trainer Dick Advocaat gaf als bekende Nederlander en inwoner van Leidschendam daarna het startsein voor 2 minuten gratis shoppen voor de winnaars van de actieloterij.

Meer berichten