Logo hetkrantje-online.nl
Houden we in de toekomst ook droge voeten? (foto: Michiel Wijnbergh).
Houden we in de toekomst ook droge voeten? (foto: Michiel Wijnbergh).

Ook Leidschendam-Voorburg naar het klimaatalarm

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg –  Drie dagen voor de Tweede Kamerverkiezingen slaan mensen van Groningen tot Maastricht luid en duidelijk het Klimaatalarm. Ook de lokale klimaatcoalitie Den Haag doet mee. 

Er komen op 14 maart om 14:00 uur tienduizenden Nederlanders bijeen op 44 plaatsen in het land voor een grootse klimaatmanifestatie. In Den Haag en omgeving vindt dit plaats op de Koekamp. Hier worden deelnemers verwacht vanuit Voorburg, Leidschendam, Den Haag, Rijswijk, Wassenaar en het Westland. Doe mee! Meld je van tevoren aan op (https://klimaatmars2021.nl), zodat de organisatie weet hoeveel deelnemers er komen en jij het laatste nieuws leest.

Wie zich via de website opgeeft voor deelname heeft de keus tussen ‘op locatie’ en ‘vanuit huis’. Die locatie is de Koekamp in Den Haag. De manifestatie begint om 14:00 uur. De coronaregels worden in acht genomen, dus mondkapje en ten minste 1,5 m afstand van elkaar. Neem je alarm mee en eventueel een demonstratiebord. Als je online mee wilt doen, ook graag aanmelden op de website.

Van 14:00 tot 15:30 uur is er het online programma Klimaat Live met creatieve bijdragen en inspirerende sprekers. Voor deelnemers op de Koekamp is er van 14:00 tot 14:30 een gevarieerd lokaal programma. Om precies 15:00 uur wordt gezamenlijk, op de Koekamp of vanuit huis, tuin of balkon, 1 minuut lang het Klimaatalarm geslagen met wekkers, bellen en alles wat herrie maakt. 

Meer details kun je hier lezen.

Meer berichten