Logo hetkrantje-online.nl
Lionsclub Voorburg bezorgt  een paasbloemetje bij het woon- en zorgcentrum De Mantel van Florence in Voorburg (foto: pr).
Lionsclub Voorburg bezorgt een paasbloemetje bij het woon- en zorgcentrum De Mantel van Florence in Voorburg (foto: pr).

Lionsclub Voorburg doet oproep aan Goede Doelen

  •   keer gelezen   Actueel

Voorburg - Al bijna 60 jaar zet Lionsclub Voorburg zich in voor de gemeenschap. Waar mogelijk en nodig ondersteunen de circa 45 leden (in de leeftijd van 30 tot 85 jaar) geheel belangeloos de lokale goede doelen in de gemeente.

Om die ondersteuning mogelijk te maken nemen Lionsleden initiatief en brengen ze partijen bij elkaar. Er worden fundraise-activiteiten georganiseerd, maar de handen worden ook concreet uit de mouwen gestoken. André ten Have, al vele jaren lid van Lionsclub Voorburg: “We organiseren diverse projecten die geld opleveren of die een beoogd resultaat genereren. Bij het eerste kun je denken aan ons jaarlijkse concert; ons Oktoberfest, of de champagneactie. Dat levert concreet geld op. En iedereen kent onze actie, waarbij Douwe Egberts waardepunten worden verzilverd voor pakken koffie. Hiermee ondersteunen wij vervolgens lokale goede doelen als de Voedselbank”.

Lionsclub Voorburg doet nog veel meer, maar vaak achter de schermen. Het gaat puur om de ondersteuning van goede doelen. Rolf Rijkmans, voorzitter Goede Doelen Commissie: “Hoewel onze gemeente behoort tot een van de rijkste in Nederland, kennen wij ook organisaties, verenigingen, stichtingen en personen die ondersteuning zouden kunnen gebruiken. Daarom roepen wij hen op om zich te melden”.

Iedereen kan een verzoek om ondersteuning indienen. Het kan gaan om geld, advies, organisatiekracht, hulp bij een project of een combinatie hiervan. Aanvragen graag voor 4 mei indienen op voorburg.lions.nl/voorburg-mooier-maken. Hier is ook een overzicht te zien met in het verleden ondersteunde goede doelen.

Meer berichten