Logo hetkrantje-online.nl

GroenLinks organiseert virtuele huiskamer over eenzaamheid

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - In deze lastige tijd is het duidelijker dan ooit geworden: eenzaamheid is een groot probleem in onze gemeente. De GGD spreekt zelfs van meer dan 45%. Door de pandemie zijn we meer dan ooit op onszelf aangewezen. Bijna alle plekken waar we elkaar kunnen ontmoeten, zijn gesloten of er gelden strenge regels.

GroenLinks vindt het belangrijk om hierbij stil te staan en in gesprek te gaan hoe we eenzaamheid kunnen bestrijden. GroenLinks raadslid Natalie van Weers: ‘’We moeten drempels wegnemen en dat doe je niet met grote nieuwe dingen, dat doe je juist met kleine bekende dingen. Dat doe je bijvoorbeeld met koffie drinken met de buren in het wijkgebouw, of het kerkgebouw. Of een kaartje leggen bij de bridgeclub of de klaverjasvereniging, een avondje Bingo en ga zo maar door. Helaas maakt corona dit nu lastiger. ’’

Deze lokale initiatieven waren voor de corona crisis zo succesvol waren dat ze niet of nauwelijks gebruik maakten van subsidie regelingen. Maar nu staat alles leeg. Dit soort kleine initiatieven kwijnt nu weg. Zij komen niet aan bod bij subsidie tafels en de bezoekers van deze clubjes weten straks niet meer de weg naar deze uitjes te vinden, ze staan eenvoudig niet op ‘de kaart’.

GroenLinks wil dan ook niet werken aan een nieuw lokaal netwerk, maar ons bestaande lokale netwerk versterken. Maar dan moet er wel snel gereageerd worden en op het moment dat de corona regels versoepeld worden meteen iedereen laten weten dat onze clubhuizen, sportkantines, woonkamers etc. weer open zijn en welke activiteiten er in onze gemeente laagdrempelig plaatsvinden.

Daarnaast wil GroenLinks in gesprek over dit thema, want inwoners en organisaties hebben ongetwijfeld nog meer ideeën. Iedereen is uitgenodigd om hierover mee te praten in de derde editie van de virtuele huiskamer op donderdag 6 mei vanaf 20.00. 

Aanmelden kan door te mailen naar secretariaat@groenlinksleidschendamvoorburg.nl.

Meer berichten