Logo hetkrantje-online.nl
Ming Hou Chen met een door hem gemaakte boom van glas (foto: Hilbert Krane).
Ming Hou Chen met een door hem gemaakte boom van glas (foto: Hilbert Krane).

Ming Hou Chen: ”Leuk weerzien met glasliefhebbers”

  •   keer gelezen   Actueel

Voorburg - De expositie GLAS! met gebruiksglas en unica uit de collectie van de Voorburgse glaskunstenaar Ming Hou Chen, trok de eerste twee dagen verrassend veel glasliefhebbers naar Foto Atelier BW5 in Voorburg. 

Ming Hou Chen: ”Afgelopen december moest een gezamenlijke kerstexpositie in BW5 door de coronamaatregelen helaas voortijdig sluiten. Met Frank Rozenberg van Foto Atelier BW5 heb ik toen het plan opgevat om tot Moederdag glas uit mijn collectie te laten zien. Daar zitten bijzondere of zelfs unieke glazen schalen en vazen bij, maar ook klassiek maar tijdloos gebruiksglas van bijvoorbeeld Iittala, Orrefors, Riedel en Royal Leerdam. Het weerzien met liefhebbers van glas was echt een leuke ervaring.”

Ming zelf toont op de expositie onder andere het door hem geblazen Romeins glas. Kleine flesjes, schaaltjes e.d. van groen tot blauw gekleurd glas als ware het afkomstig uit een opgraving.

De Voorburgse glaskunstenaar vertelt: “Mijn inspiratie daarvoor heb ik opgedaan bij de opgraving van een Romeinse glaswerkplaats op Cyprus. De Romeinen hebben overigens sowieso mijn interesse. Ik ben op dit moment bezig met een beeld van een Romeinse soldaat uit glas en staal. Dat zou een mooie aanwinst voor de gemeente kunnen zijn in het kader van de plannen rond de Limes - de Romeinse buitengrens - als UNESCO-werelderfgoed”.

De expositie van Ming Hou Chen is nog op vrijdag 7 en zaterdag 8 mei te zien. BW5 aan het Zwartepad in Voorburg is geopend op vrijdag en zaterdag van 11.00 - 17.00 uur.

Op zaterdag 8 mei is het mogelijk om van 13.00 - 16.00 direct een glasaankoop (wellicht leuk voor Moederdag) gratis door Ming te laten graveren.

Meer berichten