Logo hetkrantje-online.nl
De ondernemers van FioriBizz, Carin Schöttelndreier en Irma Nieuwenhuis in de kas voordat de bloembakken worden opgehangen (foto: Nathalie Groenwold/digijungle).
De ondernemers van FioriBizz, Carin Schöttelndreier en Irma Nieuwenhuis in de kas voordat de bloembakken worden opgehangen (foto: Nathalie Groenwold/digijungle).

Meer kleur en fleur in de straat in Leidschendam-Voorburg

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Deze week zijn de bloembakken weer aan de lantaarnpalen in het Huijgenskwartier en de Agrippinastraat in Voorburg en in Leidschendam Centrum opgehangen.

“Je wordt er altijd zo vrolijk van”, zeggen Carin Schöttelndreier en Irma Nieuwenhuis, ondernemers uit Leidschendam-Voorburg. “Wij krijgen altijd positieve reacties als de bloembakken er weer hangen of als we langs rijden met de watergeef auto.

“Elk jaar kijken wij weer uit naar dit moment als ze worden opgehangen. Doorgaans is dat na IJsheiligen (11-15 mei) als er geen nachtvorst meer is. Dit jaar hebben we een koude april gehad en dan is het goed dat de planten 8 weken in de kas zijn voorgetrokken. De planten zitten nu volop in de knop, dus we wachten met smart op de warmere temperaturen zodat we de bloemen zien openbarsten in allerlei kleuren”.


Bloembak in knop, mix oostenrijkse hanggeraniums, met plectrantus, opgehangen aan boomkorf in Damlaan (foto: Nathalie Groenwold/digijungle).

Jubileum
“Dit jaar hebben we een extra groene plant de plectranthus - gecombineerd in de roze-rood en witte mix van geraniums voor het extra lange hang effect. De takken van de plectrantus gaan sierlijk doorbuigen en geven dit jaar iets extra’s. De groen-witte bladeren hebben een aangename kruidige geur. “Naast dit hangeffect hebben we deze plant ook symbolisch gekozen, met een knipoog naar ons twintigjarig jubileum dit jaar”, zegt Irma.

Carin vervolgt: “We zijn ooit als eerste in Nederland als hanging basket specialist ons bedrijf gestart, FioriBizz, en doen dat nog steeds met plezier”, aldus Carin. “De meeste klanten zijn gemeenten en ondernemersverenigingen, zoals hier het geval is in het Huijgenskwartier en het Damcentrum. Zij hebben ons de opdracht gegeven voor het opfleuren van de straten en pleinen en daarmee zijn wij blij omdat juist in onze eigen gemeente te mogen verzorgen.

“We zien ook dat bewoners met elkaar als buurtproject zoals bijvoorbeeld in de Agrippinastraat - al dan niet met subsidie - hun eigen woonstraat opfleuren. Door de tijd heen kloppen ook bewoners bij ons aan of ze de fraai vormgegeven bloembak met groot waterreservoir kunnen aanschaffen om daarna zelf te beplanten en te verzorgen.”

“Hoe meer bloemen, hoe meer vrolijkheid!”, is het motto van de dames uit Voorburg.

Meer berichten