Vuurwerk tijdens de jaarwisseling. Het CDA gaar voor een jaarwisseling 'zonder geluidsoverlast en ademhalingsproblemen' (archieffoto Telstar).
Vuurwerk tijdens de jaarwisseling. Het CDA gaar voor een jaarwisseling 'zonder geluidsoverlast en ademhalingsproblemen' (archieffoto Telstar).

CDA: ‘Laat dit jaar met oud ennieuw zien hoe het wel kan’

Actueel 127 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De zomer moet nog komen. Toch vraagt de raadsbrief over Oud & Nieuw om antwoorden, is de lokale CDA-afdeling van mening.

De eens zo gezellige jaarwisseling is voor velen niet langer een evenement om naar uit te zien. Het CDA wil het anders. “Laten zien hoe het wél kan. Met plezier voor jong en oud. Zonder geluidsoverlast en ademhalingsproblemen.”

Ruim een jaar geleden is - op initiatief van het CDA - onderzoek geïnitieerd naar de mogelijkheden van een nieuw feestje. Met voorstellen zoals een drone-show voor jong en oud, een muziekfestijn voor tieners en een sport- en spelprogramma voor de gehele jeugd van Leidschendam-Voorburg. “En het kan”, meent het CDA. “Er heerst enthousiasme bij ondernemers en maatschappelijke organisaties.” Het CDA ziet dan ook ruimte voor geopende terrassen en bioscoopbezoek. Een jaarwisseling met een positieve toonzetting. Precies zoals de Onderzoeksraad voor Veiligheid in haar rapport aangeeft.

“Een ‘jaarwisseling nieuwe stijl’ past prima in het post-Corona-herstelprogramma. Sámen zorgen voor een geslaagd evenement. Sámen zorgen voor een feestje dat past in de huidige tijd, zodat we samen eenzaamheid juist op deze avond kunnen voorkomen”, aldus het CDA. Daarom roept de lokale fractie het College op om samen met ondernemers en organisaties het beschreven plan nader in te vullen.

Uit de krant