Afbeelding

Tuinaanleg, tuinonderhoud en boomverzorging door Hoveniersbedrijf van Marwijk

Actueel 323 keer gelezen

Leidschendam - Na 38 jaar vanuit Leidschendam gewerkt te hebben is Hoveniersbedrijf Van Marwijk in februari dit jaar verhuisd naar een prachtige locatie in Wassenaar. Het bedrijf is in 38 jaar tijd uitgegroeid tot een organisatie met ervaren, gediplomeerde hoveniers, een eigen kwekerij en het bedrijf staat garant voor vakmanschap op het gebied van tuinaanleg, tuinonderhoud en boomverzorging.

Toen John in 1983 aan de slag wilde als hovenier was het niet makkelijk om een werkgever te vinden. Om die reden ging hij zelfstandig van start met wat hulp van zijn vader wiens tuinbouwbedrijf moest wijken voor de destijds aan te leggen wijk ’t Lien. “Ik ging gewoon op pad met een aanhanger en grasmaaier”, vertelt hij lachend. Juist de nieuwbouwwijk ’t Lien leverde hem de eerste jaren veel opdrachtgevers op waardoor zijn bedrijf al snel groeide. “Na 10 jaar had ik 10 man personeel in dienst.”

Met de overname van kwekerij Oud Clingendaal aan de Oostdorperweg 206b in Wassenaar in 2008 kreeg het bedrijf ook veel meer ruimte voor opslag van materialen en aanhangwagens. Deze kwekerij is al sinds 1930 een begrip in Wassenaar en omstreken. Op 18.000 m² zandgrond worden planten en heesters gekweekt. “Mensen kunnen hier zelf hun planten uit komen zoeken. Omdat wij rechtstreeks aan de klant leveren zijn onze planten en heesters gemiddeld 40% goedkoper dan in de tuincentra.”

Maar het bleef niet bij de overname van de kwekerij. Inmiddels heeft John ook Jan van den Berg Tuinen en Frans in ’t Hout tuintechniek overgenomen. Dat was ook het moment dat Roderick Tettero zich aansloot bij de organisatie. Hij is verantwoordelijk voor deze twee bedrijven en John heeft Van Marwijk hoveniers en de kwekerij onder zijn hoede. Het bedrijf bestaat inmiddels uit ongeveer 25 man uitvoerend personeel. De vier bedrijven, die vallen onder de Van Marwijk Groep, opereren onder hun eigen naam om juist die kleinschaligheid in stand te houden.

Hoveniersbedrijf van Marwijk verzorgt het gehele traject van tuinontwerp tot de daadwerkelijke aanleg. Klanten kunnen ook zelf een ontwerp maken en het door Van Marwijk uit laten voeren. Alle beplanting, bestrating en erfafscheiding kunnen zij voor de klant verzorgen. Daarnaast verzorgen zij tuinonderhoud, zowel aan kleine particuliere tuinen als aan grote parken bij bedrijven of appartementencomplexen. “Wij hebben heel veel particuliere klanten voor tuinontwerp maar ook voor onderhoud. Daar zijn wij heel blij mee”, vertelt Roderick. “Bij het aanleggen van een tuin maar ook bij het onderhoud zie je direct resultaat. Je maakt altijd wat moois dat geeft zoveel voldoening.”

Bij elke nieuwe opdracht komt of John of Roderick langs om de situatie ter plekke te bekijken en de wensen en ideeën te bespreken. John: “Wij vertalen dit naar een tuinontwerp en een transparante offerte.”

Een afspraak maken kan via 070 - 32 026 86 of 070- 51 799 28. Hoveniersbedrijf Van Marwijk is een erkend opleidingsbedrijf voor de groene sector en heeft het certificaat sociaal ondernemerschap ontvangen. Dit is een erkenning voor de wijze waarop de organisatie werkgelegenheid biedt aan medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De kwekerij aan de Oostdorperweg 206b in Wassenaar is geopend van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur. Hier kan men zelf planten en heesters uitzoeken en direct meenemen of laten bezorgen.

Meer informatie is te vinden op www.hoveniersbedrijfvanmarwijk.nl en www.oud-clingendaal.nl.

Uit de krant