Eerdere opruimactie van andere vrijwilligers. Dit zijn geen leden van Rotary Voorburg (archieffoto).
Eerdere opruimactie van andere vrijwilligers. Dit zijn geen leden van Rotary Voorburg (archieffoto).
morgen

Rotary Club Voorburg ruimt plastic op

Actueel 201 keer gelezen

Voorburg - Plastic gebruiken we allemaal. Helaas zorgt het ook voor irritant zwerfvuil en dierenleed. Vaak ontgaat het ons, tenzij de gemeentereiniging vakantie heeft of je huisdier plastic heeft gegeten. Wist u dat steeds meer vogels plastic restanten gebruiken in hun nesten? En dat vissers soms mee plastic vangen dan vis, hier in onze eigen Noordzee?

Rotary Club Voorburg steekt de handen uit de mouwen met het doel zo bij te dragen aan de bewustwording van het plasticprobleem bij de inwoners van Leidschendam-Voorburg. Via lokale media wil zij hiermee ook de oproep doen om plastic bewust te gebruiken, liefst minder, en om plasticafval niet in het milieu terecht te laten komen.

Op zaterdag 5 juni gaan de vrijwilligers aan de slag met afvalgrijpers, vuilniszakringen, -zakken en handschoenen. Onderweg wordt alle rommel die opgeruimd, waarna het verzamelde afval wordt afgevoerd naar de vuilstort.

Gelopen wordt een route die door Voorburg slingert en begint bij Station Voorburg. Om 12.30 is de start bij de ingang van Park Vreugd & Rust aan de Parkweg. Vandaar loopt de groepjes door het Juliana-Bernhardpark, het Noteboompark naar het Koningin Julianaplein. Naar verwachting zal de actie rond 15.00 u afgelopen zijn.

Uit de krant

Uit de krant