Logo hetkrantje-online.nl
<p>Wethouder Van Eekelen toont de op schrift gestelde Ambitie gezonder voedingsaanbod gemeentehuizen (foto: gemeente LV).</p>

Wethouder Van Eekelen toont de op schrift gestelde Ambitie gezonder voedingsaanbod gemeentehuizen (foto: gemeente LV).

Lokale en gezonde voeding in bedrijfsrestaurant gemeente

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg kiest voor lokale en gezonde voeding in het bedrijfsrestaurant.

Wethouder sport Astrid van Eekelen tekende namens de gemeente Leidschendam-Voorburg de Ambitie gezonder voedingsaanbod gemeentehuizen: “Als JOGG gemeente (jongeren op gezond gewicht) willen we het goede voorbeeld geven en het ook voor onze medewerkers gemakkelijk maken om voor gezond te kiezen. Door in te zetten op bewustwording en aandacht voor beweging, gezonde voeding, ontspanning en het voorkomen van stress worden werknemers gestimuleerd om gezonder te leven.”

Deelnemers spannen zich in om het aantal deelnemende bedrijfscateraars en JOGG-gemeenten te vergroten door hen over deze ambitie te vertellen en hen erbij te betrekken. De overheid is niet alleen werkgever, maar vervult ook een voorbeeldfunctie. Samen willen we laten zien dat een gezonde werkomgeving heel vanzelfsprekend is. Samen maken we gezond gewoon. Van Eekelen: “Ik roep werkgevers in onze gemeente op om ook te werken aan een gezonder voedingsaanbod in hun kantines en op de werkvloer.”

Leidschendam-Voorburg is sinds 2017 een JOGG-gemeente. JOGG staat voor Gezonde Jeugd, Gezonde omgeving en wordt in LV uitgevoerd onder de naam Goed Bezig! Gezonde omgeving is belangrijk voor jongeren maar ook voor volwassenen. Een gezonder aanbod in de kantine is een onderdeel van een gezonde omgeving. Van Leeuwen Catering staat voor Gezond aanbod in kantines, zowel in het gemeentehuis als in schoolkantines.

Meer berichten