Logo hetkrantje-online.nl
<p>De gemeente hijst de inclusieve regenboogvlag om aandacht te besteden aan Roze Zaterdag (foto: pr gemeente). </p>

De gemeente hijst de inclusieve regenboogvlag om aandacht te besteden aan Roze Zaterdag (foto: pr gemeente).

Morgen Roze Zaterdag (ook) in Leidschendam-Voorburg

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Het is morgen, 16 juni, Roze Zaterdag. Een dag die de gemeente sinds 3 jaar aangrijpt om in gesprek te gaan met bewoners, organisaties en gemeenschappen in Leidschendam-Voorburg over een veilige en tolerante omgeving voor iedereen, ook lhbtqi+ personen.

Er zijn dit jaar vanwege de corona-omstandigheden geen activiteiten in de gemeente. Ook de landelijke organisatie heeft de uitvoering van Roze Zaterdag in Leeuwarden uitgesteld naar het najaar. Op 19 juni hijst de gemeente de inclusieve regenboogvlag om aandacht te besteden aan Roze Zaterdag.

Hiermee geeft de gemeente het signaal af dat Leidschendam-Voorburg zich hard maakt voor een accepterende en veilige omgeving voor alle inwoners, waarin ook lhbtqi+-inwoners openlijk zichzelf kunnen zijn.

Inclusieve regenboogvlag
De vlag is enkele jaren geleden ontworpen door de Amerikaanse grafisch ontwerper Daniel Quasar, met als belangrijkste doel om meer focus te leggen op inclusie en vooruitgang in de homorechtenbeweging. Zo benadrukken drie van de vijf nieuwe strepen (roze, turquoise en wit) de belangrijke historische bijdrage die onder meer transgender, non-binaire en gender non-conforme personen hebben gehad. Daarnaast zijn er ook een bruine en zwarte streep toegevoegd, die symbool staan voor de relatie tussen de emancipatie van de lhbt+-gemeenschap en de strijd tegen racisme.

De nieuwe kleuren vormen een pijl, waarmee de ontwerper, Daniel Quasar, een grotere nadruk wil leggen op meer inclusie en vooruitgang. Door het hijsen van deze vlag wordt erkenning gegeven aan de hyperdiversiteit van de lhbtqi+-gemeenschap.

Meer berichten