Logo hetkrantje-online.nl
Burgemeester Klaas Tigelaar komt langs om het diamanten bruidspaar Van Vliet-Van der Helm te feliciteren (foto: pr).
Burgemeester Klaas Tigelaar komt langs om het diamanten bruidspaar Van Vliet-Van der Helm te feliciteren (foto: pr).

Jan en Cock van Vliet 60 jaar getrouwd

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Jan en Cock van Vliet - Van der Helm vierden dinsdag 15 juni hun 60-jarig huwelijk. Burgemeester Klaas Tigelaar kwam langs met een cadeautje en om zijn felicitaties namens de gemeente over te brengen.

Jan van Vliet is geboren in Voorschoten, maar kwam in 1961 naar Leidschendam toen hij trouwde met Cock van der Helm. Zij gingen inwonen op de boerderij van Van der Helm. Daarna woonden zij nog aan de Burgemeester Velthuijsenlaan en de Graaf Ottolaan totdat zij in 1971 terecht kwamen op de Graaf Janlaan.

Van Vliet werkte o.a. bij de krant Het Binnenhof en de Nederlandse Middenstandsbank, maar ging in 1962 aan de slag bij de Boerenleenbank, later Rabobank, aan de Damlaan. Begonnen als kassier/baliemedewerker werkte hij zich op tot hoofd bedrijfsfinanciering en adjunct-directeur. In 1995 ging van Vliet met de VUT. Daarnaast was hij nog 15 jaar penningmeester van de parochie Johannes XXIII en 15 jaar secretaris van het Rode Kruis.

Mevrouw Van der Helm werkte eerst ook op de bank. “We zijn eigenlijk een bankstel”, grapt haar man. Na hun trouwen stopte zij met werken en kregen zij vier kinderen, die hen inmiddels ook 11 kleinkinderen hebben geschonken. Vervolgens was Mw. Van der Helm nog zo’n 50 jaar actief bij het Rode Kruis.

In 1970, werd Van Vliet o.a. vanwege zijn vrijwilligerswerk bij de kerk, verzocht het beheer van de rooms-katholieke begraafplaats St. Agatha over te nemen. “Dat was eigenlijk een duobaan, want ik werd geholpen door mijn vrouw Cock die ook de kapel schoonmaakte”, voegt Van Vliet toe. “ Het beheer is in 2016 overgenomen door dochter Annelies. De heer en mevrouw Van Vliet voelen zich echter nog steeds betrokken bij St. Agatha en pas vorig jaar stopte de heer Van Vliet als penningmeester van de begraafplaats.

Jan (86) en Cock van Vliet gaan iedere dag wel even naar buiten. Ze maken regelmatig een tochtje; hij op de scootmobiel en zij op de fiets. Bijvoorbeeld om even visje te eten op Scheveningen. Verder bridgen zij en slaat mw. Van der Helm zelfs nog wel eens een balletje op de tennisbaan. Ook zijn zij regelmatig in de kerk te vinden en gaan af en toe op bezoek bij - of op pad met - eenzame (nog) oudere mensen. 

Het diamanten huwelijksfeest volgt later als de coronaregels nog verder versoepeld zijn, maar dit weekend is de hele familie nog bijeen voor het jaarlijkse familieweekend, deze keer in Oosterblokker (NH). Daar worden nog de 85e verjaardag van mw. Van Vliet en de 60-jarige bruiloft van het echtpaar alvast ook een beetje gevierd.

Meer berichten