Logo hetkrantje-online.nl
<p>Marktlieden klagen over het tegenvallende aantal bezoekers van de weekmarkt bij de Westfield Mall (foto van maart 2021 van Ap de Heus).</p>

Marktlieden klagen over het tegenvallende aantal bezoekers van de weekmarkt bij de Westfield Mall (foto van maart 2021 van Ap de Heus).

Aantal bezoekers weekmarkt bij Westfield Mall valt tegen

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Marktlieden op de weekmarkt die op dinsdag op het parkeerterrein staat bij het nieuwe winkelcentrum Westfield Mall klagen dat er weinig bezoekers komen.

Dit ondanks het mooie weer van de voorgaande weken en ondanks dat er genoeg parkeerplaatsen zijn. Zij vrezen dat de aandacht van het nieuwe winkelcentrum in de media daar debet aan is. De marktbezoekers zouden de markt weren omdat er zoveel verkeerschaos rond het nieuwe winkelcentrum zou zijn. Daar is op dinsdag echter zeker geen sprake van.

Marktkoopman Michel van Schie die dierbenodigdheden verkoopt, baalt van de tegenvallende belangstelling. “Na drie jaar overleven in een mega bouwput en met dalende omzetten en collega’s die zijn gestopt doordat de klanten de markt niet meer konden bereiken of vinden, hebben we nu sinds een aantal weken de definitieve opstelling ingenomen. Er zijn onlangs weer drie nieuwe collega’s bijgekomen.”

Volgens Van Schie heeft ook een aantal verwarrende berichten in Het Krantje niet meegeholpen. Bijvoorbeeld een artikel afgelopen winter naar aanleiding van een raadpleging door TipLeidschendamvoorburg.nl waarin de suggestie werd gedaan om de markt naar Het Kennedyplein te verplaatsen. Van Schie: “Hier is nooit sprake van geweest maar dat moeten we wel uitleggen aan klanten die alleen de kop van het artikel gelezen hebben”.

Meer berichten