Logo hetkrantje-online.nl
<p>Uitvoering van Corda Cantata, het concertkoor van Corda Vocale (archieffoto).</p>

Uitvoering van Corda Cantata, het concertkoor van Corda Vocale (archieffoto).

Koorprojecten in Voorburg weer van start

  •   keer gelezen   Actueel

Voorburg - Na ruim 17 maanden van stilzwijgen starten ook de koren van Stichting Corda Vocale weer. 

Stichting Corda Vocale heeft het initiatief tot samenwerking genomen met de Stichting Dutch Jenkins Choir en de Stichting JP Muziekproducties, om samen een aantal projecten op te zetten voor iedereen die weer wil gaan zingen of ermee wil beginnen. 

Koorreis
Al twee keer is de koorreis naar Lübeck uitgesteld. Samen een reis maken met zingen als middelpunt: in oktober zal dat volgens verwachting weer veilig kunnen. Bestemming: Hamburg, Bremen en Lübeck. Een mooie koorreis met als thema: ‘Vrijheid’.

Scratch en Monumentendag
Als eerste organiseert Corda Vocale, i.s.m. Open Monumentendag, een scratch waar iedereen die gewend is in een koor te zingen aan mee kan doen. Bladmuziek en oefenbestanden worden gratis (digitaal) ter beschikking gesteld. Er kan dus zelf worden geoefend met op 11 september ’s morgens de repetitie en ‘s middags het concert in de Sint-Martinikerk in Voorburg. Er kan ook al eerder worden mee-gerepeteerd op 21 en 28 augustus en op 4 september in Gymnasium Novum, Aart v.d. Leeuwkade 1 in Voorburg.

Kerstconcert
Op 12 december wordt er een kerstconcert georganiseerd waar iedereen zich voor kan opgeven. Een zeer toegankelijk concert als afsluiting van een zware tijd en gebaseerd op nieuwe hoop dat in het teken staat van ‘het Licht der wereld’ in de nieuwe samenleving. Een muziekbeleving voor jong en oud, met solisten, koor, orkest en natuurlijk veel samenzang.

Musical
Stichting JP Muziekproducties organiseert een middagvullende concertbeleving over passie en hoop, over wat is verloren en wie ons zijn ontvallen. Maar ook over wat nog gewonnen kan worden en waarin de eenheid van de mens in de maatschappij centraal staat. Dat wordt vormgegeven door een uitvoering, gebaseerd op de Jerusalem Passion van Murray Wylie en wordt uitgevoerd op zondag 16 januari 2022 in de concertzaal AMARE in Den Haag: Iedereen kan zich hiervoor inschrijven. Op het programma staat verder: Puccini: Messa di Gloria; Islandsmoen: Requiem, de dodenmis; Dan Forrest: Requiem for the living; Karl Jenkins : The Armed Man en Peacemakers

Kamerkoor
Het kamerkoor Corda Mezza Voce slaat een nieuwe weg in en zoekt enthousiaste koorzangers, die volop dit plezier willen meebeleven. Zingen in een klein koor. Alle stemmen zijn nog welkom, met een voorkeur voor alten en bassen.

Informatie en aanmelding bij voorkeur per e-mail: info@cordavocale.nl of via tel. 0624204920.

Meer berichten