Logo hetkrantje-online.nl
<p>Oplichters bieden bijvoorbeeld werkzaamheden aan het dak aan (stockfoto van onbekend persoon die werk op een dak verricht).&nbsp;</p>

Oplichters bieden bijvoorbeeld werkzaamheden aan het dak aan (stockfoto van onbekend persoon die werk op een dak verricht). 

Oplichters willen dak repareren in Nieuw-Duivenvoorde

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - In de wijk Nieuw-Duivenvoorde hebben zich vorige week enkele pogingen tot oplichting voorgedaan. Op de Brederode en de Wildenborch kwam een persoon bij meerdere bewoners melden dat er 7 nokdelen op het dak los lagen.

Deze persoon gaf aan dat hij voor een bedrag van zo rond de 290 euro, inclusief alle verdere kosten, alles zou verhelpen. Aangezien hij hetzelfde verhaal ophing bij verschillende woningen wekte dit al snel argwaan bij bewoners. Zover bekend is er ook niemand ingetrapt. 

Vaak is er in zulke gevallen sprake van ‘travellers’ of Ierse klusjesmannen die rondreizen en geld verdienen door onderweg klusjes te doen. Zij komen aan de deur met de mededeling dat uw huis onderhoud nodig heeft. Zij bieden hun diensten voor lage prijzen aan, maar zodra betaald moet worden, valt het bedrag vaak een stuk hoger uit. Tijdens de reparaties zouden ze namelijk allerlei gebreken ontdekt hebben. Dit maakt allemaal deel uit van de oplichtingstruc. Als er al sprake was van een noodzakelijke reparatie, blijkt het werk vaak niet of zeer slecht gedaan. 

De politie adviseert om niet met deze klusjesmannen in zee te gaan en 0900-8844 te bellen wanneer dergelijke lieden hun diensten aanbieden. Hebt u dit onverhoopt toch gedaan en wordt u geïntimideerd of onder druk gezet om te betalen? Bel dan meteen 112.

Meer berichten