De BASI jongeren uit Leidschendam-Voorburg wonnen met hun inzet de Social Innovator Award (foto: pr SenW).
De BASI jongeren uit Leidschendam-Voorburg wonnen met hun inzet de Social Innovator Award (foto: pr SenW).

BASI-jongeren Leidschendam-Voorburg winnen social innovator award

ma 4 okt 2021, 09:10 Actueel 235 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De eerste lichting jongeren die het BASI-traject hebben doorlopen werden 26 september in het zonnetje gezet voor hun geleverde maatschappelijke diensten als ‘Social Innovators’. Op de dag vond het eindgala plaats van BASI – Becoming a Social Innovator. BASI is onderdeel van het MDT-traject, waarbij jongeren zich inzetten voor Maatschappelijke Diensttijd. De BASI jongeren uit Leidschendam-Voorburg wonnen met hun inzet de Social Innovator Award. 

Zij kregen deze prijs, ter waarde van €400,  van de deskundige jury omdat zij als veelzijdig team op de meest creatieve manier een grote impact hebben gemaakt op de lokale gemeenschap met hun projecten. Zo hebben ze met goed teamwork een dakloze straatartiest en een medewerker van de Covid- afdeling in het HMC Antoniushove in het zonnetje gezet, hebben ze een lunch gemaakt voor verstandelijke beperkten en auto’s gewassen voor het goede doel. 

Daarnaast hebben de jongeren verschillende workshops gevolgd waarbij zij hard aan zichzelf hebben gewerkt met thema’s als teamwork, sociale vaardigheden, ondernemerschap, inzet, doorzetten, zelfvertrouwen en het belang van selfcare. De groep was divers en bestond uit jonge mensen tussen de 11 en 24 jaar oud, met verschillende achtergronden, mentaliteiten en capaciteiten. De groep heeft vijf maanden lang hard gewerkt onder het motto ‘iedereen verdient een kans’ en zij hebben laten zien wat het met je doet als je je inzet voor de maatschappij.

De prijs werd uitgereikt door de indrukwekkende jury, bestaande uit LeQuest CEO - Hicham Shatou, documentairemaker Ester Gould - bekend van ‘Klassen’ en directrice van de Maatschappelijke Diensttijd vanuit het Rijk - Jacqueline de Jager, onder toeziend oog van Burgemeester Marja van Bijsterveldt (Delft). Het eindgala vond plaats in theater De Veste in Delft en werd inspirerend aan elkaar gepraat door Jörgen Rayman.

Dat de eerste generatie van BASI een succes was, blijkt uit de verschillende mooie citaten van de jongeren die hebben meegedaan: “BASI betekent voor mij dromen waarmaken”, “BASI betekent voor mij dat ik meer voor andere mensen kan doen” en “Als ik aan BASI denk, voel ik me gemotiveerd om mijn dromen na te gaan! Ik wil dingen ondernemen en het liefst gelijk stappen maken naar het volgende doel. Hier leer je gewoon om niet bang te zijn om je dromen niet allen maar dromen te laten zijn. Dat betekent BASI voor mij!” klinkt het uit de verschillende gemeentes. Al met al was het voor de jongeren een inspirerende reis vol ontwikkeling.

Het eerste traject van BASI is nu afgesloten. In december starten de jongerencoaches van het Jongeren Adviespunt van SenW met de nieuwe groep BASI jongeren. Wil jij maatschappelijke impact maken en jezelf ontwikkelen? Kijk dan op www.basi-mdt.nl of @basi.mdt (Instagram) en schrijf je in.

Uit de krant