Een deel van de afvaardiging van het Platform Gehandicapten die wethouder Kist bezocht (foto: pr Platform Gehandicapten LV).
Een deel van de afvaardiging van het Platform Gehandicapten die wethouder Kist bezocht (foto: pr Platform Gehandicapten LV).

Platform bij wethouder in de Week van de Toegankelijkheid

Actueel 298 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Het Platform Gehandicapten ging maandag 4 oktober op bezoek bij wethouder Kist. Het Platform overhandigde de wethouder een fotoboekje dat toont hoe het is om te leven met een handicap en tegen welke obstakels slechtzienden en mensen met een rolstoel soms letterlijk aanlopen.

De stoep wordt steeds ontoegankelijker, vooral door verkeerd geparkeerde busjes van pakjesbezorgers en bouwbedrijven en ook door de vele leenscooters. Daarnaast constateert het Platform nog andere problemen zoals los- en scheefliggende tegels en verkeerd geplaatste verkeersborden. Het Platform droeg suggesties aan voor verbeteringen. 

Komende maanden gaat het Platform de toegankelijkheid van de Mall of the Netherlands onderzoeken. De gemeente vraagt ons ook regelmatig om advies: zo wordt de digitale toegankelijkheid van websites getest. 

Wilt u meedoen? Het Platform is altijd op zoek naar mensen met of zonder handicap die zich willen inzetten voor een toegankelijke inclusieve samenleving. Mail naar info@platformgehandicaptenlv.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant