Logo hetkrantje-online.nl
<p>&nbsp;Maandag hees wethouder Floor Kist samen met van vertegenwoordigers van diverse organisaties de inclusieve regenboogvlag op het gemeentehuis:(foto: Esther van Eijk).<br><br></p>

 Maandag hees wethouder Floor Kist samen met van vertegenwoordigers van diverse organisaties de inclusieve regenboogvlag op het gemeentehuis:(foto: Esther van Eijk).

Extrta aandacht voor acceptatie LHBTQI+

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Elk jaar laten we met het hijsen van de regenboogvlag op Coming Out Day zien dat in de gemeente Leidschendam-Voorburg iedereen zich overal veilig en geaccepteerd moet kunnen voelen, op wie je ook valt en hoe je je ook voelt. 

Op school, op het werk, op straat, in de zorg, in de sport, bij je familie of waar dan ook. En dat we elkaars verschillen respecteren. Maandag hees wethouder Floor Kist samen met van vertegenwoordigers van diverse organisaties de inclusieve regenboogvlag op het gemeentehuis: ”Coming Out Day is een dag is een dag waarop wij extra aandacht vragen voor de acceptatie van homo’s, lesbiennes, biseksuele, transgenders en intersekse mensen. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn. Ongeacht seksuele geaardheid, genderidentiteit of genderexpressie. Altijd en overal. Sommige mensen vinden het belangrijk om openlijk ‘uit de kast’ te kunnen komen, anderen kiezen voor een eigen manier die rekening houdt met persoonlijke omstandigheden. Het één is niet beter dan het ander. Laten we een beetje meer rekening houden met elkaar.” 

Onder meer de Raad van Kerken, COC Haaglanden, Politie, Sport en Welzijn, Woej en de Adviesraad Sociaal Domein waren erbij. Daarnaast het Veurs Voorburg en leerlingen van de Gender-Sexuality Alliance van het Gynasium Novum. Als Regenbooggemeente ontwikkelt Leidschendam-Voorburg beleid voor de acceptatie van homoseksuele, biseksuele, transgender en intersekse -personen en zet zich actief in voor hun acceptatie, emancipatie, en veiligheid.

Meer berichten