De tafels zijn gedekt en de salade staat op tafel in wijkcentrum De Boot, in afwachting van de gasten (foto: pr De Boot).
De tafels zijn gedekt en de salade staat op tafel in wijkcentrum De Boot, in afwachting van de gasten (foto: pr De Boot).

Buurtrestaurant De Boot opende deuren weer

Actueel 231 keer gelezen

Voorburg - Het is woensdag 6 oktober. Het plenst zo nu en dan van de regen. Het lijken wel wolkbreuken. In Wijkgebouw De Boot zijn 5 vrijwilligers ’s middags druk in de weer. Het wijkgebouw in Damsigt wordt stap voor stap omgevormd tot een gezellig restaurant. 

Een 12 tweepersoons tafel met witte tafelkleden, herfstboeketjes, kleurrijke servetten, blinkende wijnglazen, waterkaraffen en kleine kaarslichtjes maken de omvorming compleet. Er wordt goed geventileerd en maximaal 24 gasten zijn welkom. De eettafels worden iets meer uit elkaar gezet. In de keuken worden paprika’s, uien, champignons, tomaatjes, sperzieboontjes en komkommers klein gesneden. Om 17.00 uur gaan de eerste pannen ‘op het vuur’: 2 kilo rijst wordt gekookt, de groenten worden gebakken en met de nodige kruiden en toevoegingen ‘gaar geprutteld’.

Dan worden 24 wijkbewoners met een aperitiefje welkom geheten. Getoost wordt op de heropening van de maandelijkse 1-pansmaaltijd na anderhalf coronajaar. Daarna wordt de maaltijd uitgeserveerd. Een glas rode of witte wijn maakt de maaltijd compleet. Het is eigenlijk een meerpansmaaltijd: rijst met groentengoulash, salade en koffie met bonbons na.

Een heel gezellige avond met lekker eten en fijne gesprekken. Lekker dat de activiteiten weer opgestart zijn.

Uit de krant

Uit de krant