Logo hetkrantje-online.nl
<p>Gemeenteraadslid Charlotte Bos van D66 Leidschendam-Voorburg op de bres voor een Roze boekenweek (foto: pr D66).</p>

Gemeenteraadslid Charlotte Bos van D66 Leidschendam-Voorburg op de bres voor een Roze boekenweek (foto: pr D66).

D66 wil Roze Boekenweek in Leidschendam-Voorburg

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Het was op 11 oktober wereldwijd Coming Out Day en op 16 oktober Roze Zaterdag. Sommige bibliotheken verlenen hier de afgelopen jaren aandacht middels een Roze Boekenweek. D66 zou dat ook graag zien in Leidschendam-Voorburg.

De centrale bibliotheek in Rotterdam was eens omgedoopt tot ‘Roze Centrale’ en stond daarbij in het teken van liefde en seksuele diversiteit. Er stonden diverse activiteiten op het programma rondom lesbiennes, homo’s, transgenders en biseksuelen, intersekse en queers. Ook bijvoorbeeld Den Haag kende een Roze Boekenweek.

Charlotte Bos, raadslid D66 in Leidschendam-Voorburg: “Dit is een uitstekend initiatief om de zichtbaarheid en sociale acceptatie van deze groepen te verbeteren die navolging in onze gemeente verdient. Daartoe heb ik aan het college gevraagd om in onze bibliotheek ook aandacht aan deze onderwerpen te laten schenken, middels een Roze Boekenweek of bijvoorbeeld een ’roze boekentafel’.”

Bos: “Uiteindelijk willen we allemaal vrij zijn om onszelf te zijn. Maar nog altijd is dat niet vanzelfsprekend voor iedereen. Daarom werken we aan vooruitgang. Soms gaat dat met wetten, regels en afspraken, maar nog vaker gaat dat om een cultuurverandering. Iets wat mensen samen doen.”

Meer berichten