Er werden cd s uitgedeeld met Sinterklaasliedjes en je kon op de foto met Sinterklaas en twee pieten. Bij de uitgang kreeg je verder nog een zakje pepernoten (foto: Ap de Heus).
Er werden cd s uitgedeeld met Sinterklaasliedjes en je kon op de foto met Sinterklaas en twee pieten. Bij de uitgang kreeg je verder nog een zakje pepernoten (foto: Ap de Heus).

Geen intocht, maar Sinterklaas wel op Hofwijck en in Veur Theater

ma 15 nov 2021, 14:00 Actueel 229 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Omdat de ervaring leert dat de aankomst van sinterklaas in Leidschendam en Voorburg altijd massaal bezocht wordt, meenden de organisatie en de gemeente dat het dit jaar niet verantwoord was.

De Stichting Sint Nicolaas Evenementen organiseerde daarom op 13 november een alternatief evenement bij Hofwijck. Helaas was er dusdanig veel animo voor dat het niet iedereen lukte om een plekje te reserveren, ondanks de uitbreiding van het aantal tijdssloten. Honderden kinderen en ouders/begeleiders konden er terecht, maar ook vele honderden niet. Gelukkig was er ook een evenement met sinterklaas in Het Veur Theater in Leidschendam. Zowel bij Hofwijck, als in Leidschendam werden de QR-codes en testbewijzen van bezoekers gecontroleerd.

Toegangcontrole bij de ingang van Hofwijck (foto: Ap de Heus).

In Hofwijck was alles goed georganiseerd door Digisint. Ieder half uur kon er een nieuwe groep mensen naar binnen en in de tuin moest een bepaalde route worden gevolgd die aangegeven was met hekken. Onderweg kwam je dan pieten tegen die muziek maakten, dansten en/of stunts en kunstjes lieten zien. Verder was er een pietencamping en kon je het paard van Sinterklaas aaien. Op diverse selfie plekken kon je leuke foto’s maken. Er werden cd s uitgedeeld met Sinterklaasliedjes en je kon op de foto met Sinterklaas en twee pieten en bij de uitgang kreeg je een zakje pepernoten.

Stuntende piet in de tuin van Hofwijck (foto: Ap de Heus).

Iedereen (die erin kom) was blij en tevreden en vond dat het goed geregeld was. De organisatie kreeg een groot compliment. Zo kregen zij van enkele bezoekers de opmerking dat zij dit veel leuker vonden dan de traditionele intocht omdat de kinderen meer aandacht kregen van zowel de pieten als Sint Nicolaas. Enkele reacties: “Ik wilde jullie bedanken en complimenten geven voor het echt fantastische event! Veilig, vrolijk, geen moeite te veel, goed en strak georganiseerd, heel erg blij dat we mochten komen!” en “Wat was het een mooi alternatief voor de intocht vandaag! Onze kinderen hebben genoten. Jullie hadden alles zo goed georganiseerd”, en “Heel leuk dat de pieten op veel verschillende plekken stonden en er veel te zien en te doen was. De Sint zag er ook picobello uit.”

De organisatie meldde trots te zijn dat het, in korte tijd, was gelukt om dit evenement te organiseren. “Natuurlijk beseffen wij ons dat we wellicht kindjes hebben moeten teleurstellen! Tijdens onze evaluatie gaan wij kijken wat de mogelijkheden zijn. Wellicht een apart evenement naast de intocht waar wij wellicht wel om een kleine bijdrage moeten vragen.

Op 28 november organiseert Digisint nog drie sinterklaasvoorstellingen in Het Veur theater. Kaartjes (alleen voor 13:30 uur) zijn verkrijgbaar via hetveurtheater.nl. Er zijn  Houd de facebookpagina van stichting.sne en de site digisint.nl in de gaten voor meer informatie.

Uit de krant