Het nieuwe glasvezelstation dat geplaatst is aan de Nassaulaan in Leidschendam (foto: Maarten Vos).
Het nieuwe glasvezelstation dat geplaatst is aan de Nassaulaan in Leidschendam (foto: Maarten Vos).

Gemeente in gesprek over plek glasvezelstation Nassaulaan

Actueel 446 keer gelezen

Leidschendam - Wethouder Jan Willem Rouwendal heeft afgelopen week gesproken met bewoners van de Nassaulaan in Leidschendam over de plek van het verdeelstation voor glasvezel in hun buurt.

 Ruim twee weken geleden is begonnen met de aanleg van een glasvezelnetwerk in de wijk, waarbij dit glasvezelstation geplaatst werd in een plantsoen. Wethouder Rouwendal: “Ik vind het heel vervelend dat de bewoners zich overrompeld voelden door het plaatsen van het glasvezelstation zo prominent tegenover hun huis. Namens de gemeente heb ik mijn excuses aangeboden voor deze gang van zaken. We gaan nu samen met de bewoners kijken naar een andere plek waar zij zo weinig mogelijk gezichtshinder van het glasvezelstation hebben. Alle direct omwonenden van het plantsoen kunnen hun voorkeur voor een goede plek aangeven. Dit zal zo ook gebeuren bij eventuele volgende verdeelstations.” De gemeente verwacht over een week duidelijkheid te kunnen geven over de nieuwe plek voor het glasvezelverdeelstation in de wijk. Dit station is nodig als centraal punt in de wijk om diensten te kunnen leveren over het glasvezelnetwerk. 

Uitzicht vanuit een van de woningen (foto: Maarten Vos).

De gemeente werkt mee aan de aanleg van een glasvezelnetwerk zodat iedereen digitaal, nu en in de toekomst, goed bereikbaar is. Dit biedt inwoners, ondernemers en organisaties een extra manier om snel te kunnen internetten, televisie te kijken en te bellen naast de bestaande manieren. Er is per wijk dan wel een glasvezelstation nodig.

De gemeente neemt in het vervolg het voortouw in de participatie met buurtbewoners en andere belanghebbenden bij het bepalen van de locaties voor glasvezelverdeelstations. Informatie over het glasvezelnetwerk op www.lv.nl/glasvezel

Uit de krant

Uit de krant