De cabine van de achterste vrachtwagen was totaal verwoest, maar de chauffeur leek slechts lichtgewond te zijn (foto: Rene Hendriks).
De cabine van de achterste vrachtwagen was totaal verwoest, maar de chauffeur leek slechts lichtgewond te zijn (foto: Rene Hendriks). Rene Hendriks
grote ravage

Vrachtwagen klapt op A4 achterop andere vrachtwagen

Actueel 625 keer gelezen

Leidschendam - Vanmorgen is een vrachtwagen achterop een andere vrachtwagen gebotst op rijksweg A4 ter hoogte van recreatiegebied Vlietland. 

Ondanks de totale verwoesting van de cabine van de achterste vrachtwagen, wist de chauffeur zelf zijn voertuig te verlaten met - naar het zich liet aanzien - minimale verwondingen. De chauffeur is zelf naar de ambulance gelopen om daar te worden onderzocht. Hij is lichtgewond geraakt en voor de zekerheid vervoerd naar het ziekenhuis. De andere chauffeur is met de schrik vrij gekomen.   

Drie rijstroken moesten vanwege de ravage afgesloten worden; alleen meest linker rijstrook was open. 

De voorste vrachtwagen stond stil op de vluchtstrook ten tijde van de botsing omdat deze een achterwiel was verloren. 

Bekeuringen voor filmende bestuurders

Tijdens de afhandeling van het incident zag de politie veel bestuurders filmen en foto’s maken van het ongeval. Zij deden dit in het voorbij rijden met een telefoon in de hand. Ruim 30 bestuurders zullen hiervoor een bekeuring van €250,- op de deurmat ontvangen.

“Hoe spectaculair het er ook uitziet, rijd mono en gebruik de telefoon niet tijdens het rijden!”, aldus de politie.

Uit de krant

Uit de krant