GroenLinks-raadslid Natalie van Weers: “Juist mensen met lage inkomens wonen vaker in slecht geïsoleerde huizen.”
GroenLinks-raadslid Natalie van Weers: “Juist mensen met lage inkomens wonen vaker in slecht geïsoleerde huizen.”

GroenLinks vraagt om snelle actie tegen energiearmoede

Actueel 183 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Tijdens de begrotingsbehandeling diende GroenLinks samen met het CDA, CU-SGP en D66 een motie in over energiearmoede. Daarin vragen de partijen het college om snel kleine maatregelen te nemen die het energieverbruik van inwoners omlaag brengen.

GroenLinks-raadslid Natalie van Weers: “Er komt een koude winter aan. Doordat de gasprijzen stijgen, zullen veel mensen deze winter hun verwarming niet durven aanzetten. Simpelweg omdat ze anders hun energierekening niet kunnen betalen. Als het college snel optreedt, kan dat een groot verschil maken. Juist mensen met lage inkomens wonen vaker in slecht geïsoleerde huizen.”

Fractievoorzitter Marie-Christine van der Gronde: “We subsidiëren al jaren zonnepanelen voor woningeigenaren, terwijl zij die investering ook zonder subsidie kunnen doen. Ondertussen hebben veel bewoners van slecht geïsoleerde huurwoningen niet eens geld voor tochtstrips of radiatorfolie . En juist zij hebben besparing op hun energierekening hard nodig. Enkele tientjes subsidie is voor hen een wereld van verschil.”

Uit de krant