(foto: pr).
(foto: pr).

Caroline de Nerée net geen Filmleraar van het Jaar 2021

Actueel 77 keer gelezen

Voorburg - Caroline de Nerée (docent beeldende kunst, Gymnasium Novum in Voorburg) is net geen Filmleraar van het Jaar geworden. Caroline scoorde hoog bij zowel jury als publiek maar Elroy Gramsbergen uit Groningen sleepte met een nipte voorsprong de felbegeerde titel in de wacht.

De prijsuitreiking vond plaats tijdens een speciale filmeducatiemiddag die Netwerk Filmeducatie samen met International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) organiseerde in Eye Filmmuseum.

Caroline streed in de finale tegen Berrie de Zeeuw (docent Frans, Pius-X College in Bladel) en Elroy. “Het bleef spannend tot het allerlaatste moment. Alle drie zetten ze film vanuit een heldere visie en vol enthousiasme en bevlogenheid in, in hun lessen. Ze blijven dicht bij de belevingswereld van hun leerlingen”, vertelt Bart Valkenier namens de jury. Caroline verbindt verschillende vakken aan elkaar met film. Tot half november kon ook het publiek via filmeducatie.nl stemmen op de favoriete filmleraar van 2021, wat duizenden keren werd gedaan.

Uit de krant

Uit de krant