'Het was ons doel met dit traject om ook een voorbeeld te kunnen zijn voor anderen' aldus voorzitter Ebo Roek.
'Het was ons doel met dit traject om ook een voorbeeld te kunnen zijn voor anderen' aldus voorzitter Ebo Roek.

Verduurzaming bij Scouting Sint Maarten Hildegard

Actueel 362 keer gelezen

Voorburg - Het verduurzamingstraject dat Scouting Sint Maarten Hildegard heeft ingezet inspireert veel andere scoutinggroepen elders die ook nadenken over de omschakeling naar schone energie. 

Vorige week donderdag waren bestuursleden van 5 scoutinggroepen uit Dordrecht, Oirschot, Naarden en Leidschendam bij elkaar gekomen om te zien hoe de SMHG de stap naar een energieneutraal gebouw aan het maken is. Maar ook om met elkaar van gedachten te wisselen over de (on)mogelijkheden bij zo’n ingrijpend proces, zowel bij bestaande als bij nieuwe scouting gebouwen.

Scouting Sint Maarten Hildegard gebruikt de energietransitie niet alleen voor het energieneutraal maken van het gebouw, maar zeker zo belangrijk is het bewust maken van leden en leiding van de noodzaak tot verduurzaming en circulariteit. Zij doet dit door elementen daarvan in het wekelijkse spel van Scouting te laten terugkomen. Dit was voor de aanwezige groepen een belangrijke invalshoek waarmee zij ook zeker aan de slag gaan. 

Men ging na afloop met veel tips en aanwijzingen naar huis en er werden enkele vervolgafspraken gemaakt om dieper in te gaan op de eigen situaties.

Scoutinggroepen en andere geïnteresseerden die ook geïnspireerd zijn door het traject van de SMHG en daarover meer informatie willen hebben kunnen kijken op www.smhg.nl/verduurzaming of contact opnemen met de voorzitter van de stichting via stichting.voorzitter@smhg.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant