(ARCHIEFFOTO).
(ARCHIEFFOTO).

Rijbewijs bejaarde vrouw ingenomen na aanrijding

Actueel 10 keer gelezen

Voorburg - De politie kreeg zaterdag een melding van een aanrijding met wat blikschade op de Klaverweide in Voorburg. De melder had het idee dat de tegenpartij onder invloed of verward was.

Toen de politie ter plaatse kwam bleek het een 85-jarige dame te betreffen. Zij had een aanrijding veroorzaakt en kwam verward over. Het was voor haar niet meer mogelijk om adequaat (in het verkeer) te reageren. Gezien deze constatering heeft de politie het rijbewijs van de dame ingenomen omdat zij mogelijk niet meer over de juiste rijvaardigheid beschikt. Het rijbewijs wordt samen met een verklaring opgestuurd naar het CBR. 

‘Wij snappen dat het een enorme vrijheid is die wordt afgenomen van deze dame’”, aldus de politie. “Maar het is onze taak om de medeweggebruikers en haarzelf in bescherming te nemen.” 

Het bleek dat de dame onderweg was naar de supermarkt om boodschappen te doen. De agenten hebben samen met de bejaarde vrouw het boodschappenlijstje afgewerkt en haar met de boodschappen thuis afgezet. De dochter van de dame is in kennis gesteld en zij was blij met het politieoptreden.

Uit de krant

Uit de krant