Deel van de actiegroep Vlietweg 3 bij het groen dat moet wijken voor de bouwplannen.
Deel van de actiegroep Vlietweg 3 bij het groen dat moet wijken voor de bouwplannen.

Actiegroep: ‘Nieuwe start maken met plannen voor Vlietweg 3’

Actueel 524 keer gelezen

Leidschendam - Net als het plan voor de bouw van vakantiewoningen op Vlietland roept ook het plan voor de bouw van een woonvoorziening voor 162 jongeren op de locatie Vlietweg 3 nogal wat weerstand op. 

Tijdens een participatieavond, onlangs belegd over de plannen, gaf ActiegroepVlietweg3, een georganiseerde protestgroep, aan dat zij overvallen waren door de kant en klare plannen. “Wij waarderen de bouwplannen, er is immers een woningtekort en er zal ook heus een nieuw gebouw komen aan de Vlietweg3, maar de aanpak duldt tot nu toe geen enkele inspraak”, aldus de woordvoerster Astrid Kruijt. “Van burgerparticipatie is totaal geen sprake. Directeur Ernest van der Meijde van projectontwikkelaar Wibaut verwees naar het gemeentebestuur dat het toch een prima idee vond en nu was het blijkbaar aan hem om het draagvlak onder de omwonenden te gaan creëren. Dat dit hele plan beter tevoren en in co-creatie met de omwonenden had moeten worden uitgewerkt bleek vervolgens wel tijdens de bijeenkomst uit de niet mis te verstane en felle reacties van de aanwezigen, die zich blijkbaar niet gehoord voelen.”

“Het is jammer dat een mooi idee door verkeerde inschatting en slecht samenspel van gemeente en projectontwikkelaar nu in deze fase is beland en het een verkeerde waardering dreigt te krijgen”, vindt de ActiegroepVlietweg3, die zich heeft ingespannen om zelf met alternatieven te komen om de impasse te doorbreken. Volgens de Actiegroep luidde de weinig concrete reactie van de betrokken gemeenteambtenaar: “Wij kijken hier anders tegenaan”. En met betrekking tot het bekijken van een geschiktere locatie in bijvoorbeeld Overgoo: “Overgoo en Vlietweg 3 hebben geen gelijklopende doorlooptijden”.

“Het is nu aan het gemeentebestuur en projectontwikkelaar om zich hiervoor alsnog open te stellen en in samenwerking met de ActiegroepVlietweg3 een nieuwe start te maken”, aldus de Actiegroep, “De huidige plannen op de geplande locatie Vlietweg 3 zijn in elk geval een NO GO!”.

Uit de krant

Uit de krant