Politie en ambulance druk doende op het afgezette plaats delict (foto: Donny Kooistra Regio15).
Politie en ambulance druk doende op het afgezette plaats delict (foto: Donny Kooistra Regio15). Donny Kooistra

Aanhouding na steekpartij

Actueel 2.395 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Nadat vandaag eerder een steekpartij plaatsvond op de Dijkgraafstraat / Hoogheemraadplein in Leidschendam, vond even later een schietincident plaats dat daar waarschijnlijk verband mee hield.

UPDATE: Een woordvoerder van de politie meldt dat er geen sprake was van een schietincident.

De steekpartij vond rond het middaguur plaats in een flatwoning op de 2e verdieping. Naast de ambulance en een traumaheli kwamen veel eenheden van de politie en de Koninklijke Marechaussee (KMAR) ter plaatse. Een gewonde werd door ambulancemedewerkers en het mobiel medisch team van de traumahelikopter in de woning behandeld.

Even later volgde een melding van een schietincident op de Laan van Nieuw-Oosteinde in Voorburg. Een politiebusje ging met grote spoed ter plaatse en op de plaats des onheils werd een groot ‘plaats delict’ afgezet. Ook hier was de KMAR weer aanwezig, alsmede de recherche.

Er werd één persoon aangehouden, die in de ambulance werd behandeld. Mogelijk is de verdachte van de steekpartij in Leidschendam, op de Laan van Nieuw Oosteinde door de politie aangehouden en daarbij lichtgewond geraakt. Vermoedelijk heeft politie geschoten bij de aanhouding, aldus een fotograaf van Regio 15..

Er werd bewijsmateriaal gevonden en door agenten in zakken veiliggesteld.

De woordvoerder van de politie kon of wilde niet vertellen of de schietpartij met de steekpartij te maken had.

Uit de krant