De partners die zich inzetten voor een gezonde jeugd in Leidschendam-Voorburg (foto: gemeente Leidschendam-Voorburg).
De partners die zich inzetten voor een gezonde jeugd in Leidschendam-Voorburg (foto: gemeente Leidschendam-Voorburg).

Gezonde leefomgeving en leefstijl voor de jeugd in Leidschendam-Voorburg

Actueel 783 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Goed Bezig!, de gemeente en 13 partners tekenden maandag 23 januari  een overeenkomst met daarin de plannen voor ‘de gezonde jeugd’ in 2023. 

Op die manier willen we met de JOGG-aanpak ervoor zorgen dat alle kinderen en jongeren in Leidschendam-Voorburg opgroeien in een gezonde leefomgeving met aandacht voor een gezonde leefstijl. Denk aan gezonde voeding, voldoende bewegen, ontspanning en slaap in het bijzonder.

Namens de gemeente tekende wethouder Astrid van Eekelen de overeenkomst: “Alleen samen kunnen we zorgen dat kinderen en jongeren kunnen opgroeien in een gezonde leefomgeving. Heel fijn dat we dit samen met Goed Bezig! en de partners hebben ondertekend voor aankomend jaar. Ieder met zijn eigen expertise en inzet. Dank daarvoor!”

Miriam Blom, JOGG-regisseur: “Het is mooi om te zien dat zoveel partners zich aansluiten. Op deze wijze wordt de JOGG-aanpak op veel verschillende manieren en op diverse locaties in de gemeente uitgerold.”

De partners die tekenden zijn, zijn: SenW, Jeugdgezondheidszorg ZHW, Sportfondsen (Forum Kwadraat, Essesteijn, De Fluit), Woej, Vlietkinderen, DAK Kindercentra, GGD, KiXs aanpak, Prima Voeding Junior, Catering op Maat, St. Techniekmenu, Stapfoods en De Cascade.

Uit de krant