Philip van Veller bij De Drie Molens in het buitengebied tussen Leidschendam en Stompwijk (foto: gemeente LV).
Philip van Veller bij De Drie Molens in het buitengebied tussen Leidschendam en Stompwijk (foto: gemeente LV).

Gemeente: ‘Let bij aankoop grond goed op bestemming’

Actueel 802 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De gemeente Leidschendam-Voorburg adviseert kopers van grond om goed te letten op de bestemming van de grond. Dit omdat er steeds meer grond in het buitengebied door vastgoedbedrijven wordt verkocht aan aan particulieren. 

“In onze gemeente komt grondspeculatie steeds vaker voor, vooral in het buitengebied rond Stompwijk”, aldus wethouder Philip van Veller. “We adviseren dringend om een investering goed te overwegen. De huidige bestemming van de grond bepaalt wat je er wel en niet mee mag. Bij twijfel kunnen mensen ook altijd de gemeente benaderen”. 

Onlangs kwam de speculatie weer uitgebreid in het nieuws. Naar aanleiding daarvan liet de wethouder de betrokkenheid en juridische mogelijkheden van de gemeente nagaan. “Die zijn op zich niet zo heel groot”, aldus Van Veller. “Een stuk grond aan- of verkopen is niet verboden. Informatie geven mag wel en dat doen we dan ook graag”. 

Bij de speculatie worden percelen grond eerst door de eigenaar verkocht aan vastgoedbedrijven, die deze opknipt in kleine stukjes en daarna doorverkoopt aan particulieren. Die denken dat er een huis gebouwd mag worden, terwijl het bestemmingsplan dat verbiedt. De gemeente adviseert mensen eerst informatie in te winnen over de bestemming van - en eventuele plannen met - de grond.

Uit de krant