De eerste happen worden uit een woongebouw aan de Nieuwstraat in Leidschendam genomen (foto: Wim Vader).
De eerste happen worden uit een woongebouw aan de Nieuwstraat in Leidschendam genomen (foto: Wim Vader).

Sloop aan Nieuwstraat in Leidschendam van start

Actueel 1.187 keer gelezen

Leidschendam - Afgelopen maandag is gestart met de sloop van de naoorlogse portieketage woningen aan de Nieuwstraat. De huidige woningen in de Nieuwstraat en Venestraat worden vervangen door drie moderne woongebouwen, een gezamenlijk project van WoonInvest en Vidomes, genaamd ‘De Bres’.

Een grondig onderzoek wees uit dat renovatie van de bestaande woningen niet zou resulteren in de gewenste verbetering van het wooncomfort. Daarom hebben WoonInvest en Vidomes besloten om te kiezen voor sloop, gevolgd door nieuwbouw. 

In totaal worden er 72 huurwoningen gerealiseerd door WoonInvest en 18 huurwoningen door Vidomes. Deze woningen omvatten twee-, drie- en vierkamerappartementen en vallen binnen de categorieën sociale- en middenhuur. De nieuwe woongebouwen zijn ontworpen met het oog op diverse doelgroepen en zullen zijn uitgerust met een lift voor extra comfort.

‘De Bres’ is het resultaat van een samenwerking tussen Stichting WoonInvest en Stichting Vidomes. Voor realisering van de nieuwbouw werken WoonInvest en Vidomes samen met Boele & van Eesteren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant