Bij het vervangen van de rieten kap van molen De Vlieger zijn er items tevoorschijn gekomen waarvan er enkele worden verkocht (foto: pr).
Bij het vervangen van de rieten kap van molen De Vlieger zijn er items tevoorschijn gekomen waarvan er enkele worden verkocht (foto: pr).

Sinds jaren weer een vrijmarkt in Essesteijn op Koningsdag

Actueel 922 keer gelezen

Voorburg - Voorheen bestond er op Koningsdag - en voordien Koninginnedag - een drukbezochte vrijmarkt in de wijk Essesteijn. Deze vond jaarlijks plaats op het schoolplein van de Essesteijn School aan de Elzendreef. Sinds dit jaar is er door de organisaties uit Polder Essesteijn een initiatief opgestart om weer aan de slag te gaan met een vrijmarkt, midden in de Polder. 

Deze wordt op 27 april georganiseerd op het erf van Kinderboerderij Essesteijn aan het Essepad. Daar kunnen kinderen (en hun ouders) hun kleedje uitstallen om tal van spullen te verkopen. Van poppenhuizen tot racefietsen en bordspelen, alles wordt hier door de kinderen aan de man gebracht. Het verkopen vanaf een kleedje is gratis, maar om het in goede banen te leiden is het wel noodzakelijk om je aan te melden. Dat kan via www.hoeve-essesteijn.nl/agenda. Eén van de kraampjes is in ieder geval medeorganisator Molen de Vlieger. Vanwege het vervangen van de historische rieten kap zijn er veel historische items naar boven gekomen waarvan er enkele worden verkocht. Op die manier krijg je een mooie blik in het verleden van Molen de Vlieger. 

Polder Essesteijn is een historisch rustpunt midden in Voorburg. Je kunter terecht voor tal van activiteiten. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Kinderboerderij Essesteijn of het museum van de monumentale molen, of neem plaats op het terras van Hoeve Essesteijn met uitzicht op het Polderlandschap. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant