Carnaval zit er bijna weer op

ma 23 feb 2009, 16:28 Actueel

Leidschendam - Prins Jos III van de Stompwijkse Gaanders heeft zaterdag 21 februari in het gemeentehuis in Leidschendam de Hamer van Wethouder Beimers overhandigd gekregen. Daarmee verwierf Prins Jos III de macht over Gaandrië.

Maar zoals altijd waren niet alleen de Gaanders aanwezig, want in samenwerking met de Damzwabbers, De Blaasbalgen en de Koomers werd het Gemeentehuis eens flink op zijn kop gezet. Met elkaar zorgden deze twee carnavalsverenigingen voor een goed gevulde ruimte.

Natuurlijk krijgt een nieuwe heerser van een Rijk de gelegenheid om zijn zegje te doen inzake de actuele politiek. Prins Jos III liet zich deze kans niet ontgaan om door middel van een 11-puntenlijst belangrijke zaken aan de orde te brengen. Natuurlijk kwamen er onderwerpen zoals de Rotondes op het Oosteinde en de rondweg rond Stompwijk aan de orde.

Niet te vergeten werd ook de Dr. Van Noortstraat weer onder de aandacht gebracht en om dit probleem eens goed aan te pakken had Prins Jos III gelijk maar een offerte uitgebracht.

Ook de Damzwabbers ontvingen op deze ochtend de sleutel die toegang gaf tot hun rijk. Onder de gezellige muzieknoten van feestkapel De Blaasbalgen werd er nog een polonaise gelopen en konden de aanwezigen genieten van een lekkere kop chocolademelk en een plak cake.

Mooie optocht

’s Middags vertrok in Stompwijk een stoet van bijna 25 schitterend versierde wagens om deze te tonen aan de vele aanwezigen langs de weg. Ieder jaar vormt de optocht in Gaandrië een van de hoogtepunten van de carnavalsweek en ook dit jaar was dat niet anders.

Veel verenigingen en particulieren hadden zich dit jaar opgegeven voor de Grote optocht door Gaandrië. Dit jaar stond de optocht in het teken van de Ruimte. De ene wagen nog mooier dan de andere. Ook de weergoden waren de carnavalsvierders goed gezind en het massaal toegestroomde publiek kon dan ook genieten van deze mooie optocht!

Direct bij de start van de optocht barste op de Meerlaan het straatcarnaval los. Dit was reeds de vierde editie van het straatcarnaval en het is duidelijk dat het feestvieren bij alle Gaanders in het bloed zit, want de Meerlaan stond weer vol met feestvierders die van de muziek en de langstrekkende optocht genoten.

Aan de mooiste wagens werden er ook nog prijzen uitgereikt. De optocht en het straatcarnaval konden een groot succes worden genoemd, mede door het fantastische weer en de fantastische sfeer. Ook ’s avonds, op zondag en maandag werd er nog volop feest gevierd in Stompwijk. Kijk voor foto’s en andere info op www.degaanders.nl.

Uit de krant